Deel uw gemeentelijke expertise bij een CONNECT-uitwisseling

28/05
2018
DEN HAAG (EZPress) - Heeft uw gemeente expertise op het gebied van afvalmanagement of wilt u werken aan het succesvol inrichten van gemeentelijke beleidsprocessen in Sri Lanka? Meld uw gemeente snel aan voor het kennisuitwisselingsprogramma CONNECT!

Op dit moment zijn er 6 Moldavische gemeentes en 9 gemeentes uit Sri Lanka die hun kennis met u willen delen. CONNECT organiseert binnenkort twee eenmalige kennisuitwisselingen met de verschillende lokale overheden uit deze landen en collega’s uit lokale en regionale overheden in Europa. Het idee hierachter is dat groepen lokale en regionale overheden vaak tegen dezelfde uitdagingen aanlopen. Wij geloven dat kennismaking met andere manier van aanpak en systemen in het buitenland een oplossing kan bieden voor deze uitdagingen. U kunt ook samen met een niet-Europese partner een voorstel voor samenwerking indienen (triangular cooperation). Als u dit wilt, geef dat dan bij uw aanmelding aan.

Vraaggestuurd mechanisme

Het CONNECT mechanisme werkt vraaggestuurd: gemeenten in EU partnerlanden kunnen zelf aangeven op welk gebied ze graag door collega’s die werkzaam zijn bij Europese gemeenten, geholpen willen worden. De deelnemers uit Sri Lanka zijn opzoek naar expertise op het gebied van het inrichten van gemeentelijke beleidsprocessen. De gemeentes uit Moldavië willen graag aan de slag op het gebied van afvalverwerking. Wilt u aan de slag met deze concrete vragen van uw buitenlandse collega’s? Meldt u zich dan voor 10 juni 2018 aan!

Goed om te weten

De CONNECT uitwisselingen betreffen éénmalige interventies, de duur van deze interventie is afhankelijk van de vraag. Aanmelden kan snel en makkelijk: geïnteresseerde gemeentelijke medewerkers vullen 1 formulier in en laten een ‘letter of commitment’ tekenen door een leidinggevende.

Deelnemers hebben geen kosten aan CONNECT. Het project vergoedt de reis- en verblijfkosten en de werkelijke kosten op locatie. Wel wordt van de deelnemers verwacht dat zij tijd krijgen voor een deelname aan een uitwisseling. Tijd zal geïnvesteerd moeten worden in de voorbereiding (training), uitwisseling en afronding. Er is geen vergoeding beschikbaar voor de niet gewerkte dagen.

Over CONNECT

CONNECT is een nieuw uitwisselingsmechanisme ontwikkeld door PLATFORMA en VNG International. Vorig jaar werd het mechanisme voor het eerst getest in Cambodja, Colombia en Ghana. Deelnemende gemeenten uit Nederland, IJsland en Spanje waren zeer enthousiast over de toegevoegde waarde van dit korte-termijn en ‘lichte’ mechanisme. Voor meer informatie over de werking van het mechanisme en de ervaringen van vorig jaar, verwijzen we u graag door naar de website van CONNECT.

//Einde bericht

Bron: VNG

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: maandag 28 mei 2018, 14:11
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Cambodja, Colombia, Ghana, IJsland, Spanje, Sri Lanka

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry