Hans van Bentem met The Attic en Florentijn Hofman met Mickey The Pig om Museum Jan Cunen

28/05
2018
OSS (EZPress) - Museum Jan Cunen presenteert tentoonstelling Hans van Bentem – The Attic en installatie Mickey The Pig van Florentijn Hofman

Op vrijdag 1 juni 2018 opent Museum Jan Cunen de tentoonstelling Hans van Bentem – The Attic. Tegelijkertijd wordt de installatie van het metersgrote, opblaasbare varken Mickey The Pig van kunstenaar Florentijn Hofman in het stadspark rond het museum gevierd.

(b)Mickey The Pig – Florentijn Hofman(/b)

In aansluiting op de expositie We Are Food - Over de kunst van voedsel in Museum Jan Cunen brengt de internationaal bekende kunstenaar Florentijn Hofman (Delfzijl 1977) zijn sculptuur Mickey The Pig naar Oss. Na een kingsize rubberen eend in Hongkong en een in de Theems drijvend nijlpaard wordt nu het stadspark bij Museum Jan Cunen een maandlang opgeluisterd met een enorm opblaasbaar varken dat metershoog tussen de bomen hangt. Typerend voor het megalomane handschrift van Hofman en tegelijkertijd een verwijzing naar het varken als icoon van de Brabantse vleesindustrie. De installatie van Florentijn Hofman is te zien t/m 1 juli 2018; We Are Food - Over de kunst van voedsel is te zien t/m 16 september 2018.

(b)Hans van Bentem – The Attic(/b)

“Door mijn eigen werk gaan, is als struinen op een rommelzolder”, aldus beeldend kunstenaar Hans van Bentem (Den Haag 1965). Museum Jan Cunen heeft Van Bentem gevraagd de zolderverdieping van het museum uit 1888 in te richten met zijn wonderlijke sculpturen. Dat resulteerde in een ruimte met uiteenlopende, kleurrijke en speelse beelden die de fantasie prikkelen. Op de zolder treffen we bustes aan: een dictator, een pierrot, een dragqueen. Het zijn zelfportretten van Hans van Bentem, die zich in uiteenlopende uitdossingen aan ons presenteert. Van Bentems werk spreekt tot de verbeelding en nodigt uit tot dolen in je eigen bovenkamer. Vanaf zaterdag 2 juni is de tentoonstelling toegankelijk voor publiek (te zien t/m 16 september 2018).

(b)Artist Talk met Hofman en Van Bentem: zondag 10 juni 2018(/b)

Op zondagmiddag 10 juni tussen 15:00 en 16:00 uur gaan Hans van Bentem en Florentijn Hofman met elkaar en het publiek in gesprek tijdens de Artist Talk. Het belooft een spannend gesprek te worden over kunst, verbeelding en beleving; Van Bentem en Hofman kennen elkaar goed sinds zij samen werkten aan een project in Senegal. Er zijn geen extra kosten verbonden aan de Artist Talk behalve de reguliere museumentree.

(b)Over Museum Jan Cunen(/b)

Museum Jan Cunen is een inspirerende ontmoetingsplek, een plaats van schoonheid, verbeelding en creativiteit. De parel aan de kroon van Oss, waar regionale, nationale en internationale verhalen van beeldende kunst, cultuur en lokale geschiedenis samengaan, toegankelijk en beleefbaar worden. Kom, kijk en laat je verwonderen!

//Einde bericht

Bron: Museum Jan Cunen

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: maandag 28 mei 2018, 12:32
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Delfzijl, Groningen, Hongkong, Noord-Brabant, Oss, Senegal

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry