Parachutist landt in de Hofvijver

26/05
2018
Met een precisiesprong landde vanmorgen, zaterdag 26 mei, om 11:00 een parachutist van de Koninklijke Landmacht in de Hofvijver in Den Haag. De sprong maakte onderdeel uit van de Landmachtdagen, die afgelopen week verspreid over Nederland plaatsvonden. In totaal bereikte de Landmacht deze week zo’n 125.000 mensen met haar jaarlijkse activiteit.

Een parachutist landt in de Hofvijfer tijdens de Landmachtdagen in Den Haag.

Het grootste aantal bezoekers kwam naar Almere, waar de Landmachtdagen-presentatie is geïntegreerd in de Landelijke Veiligheidsdag. Hier kwamen zo’n 40.000 bezoekers naartoe. Van de andere Landmachtdagenlocaties trokken Den Haag en Schagen de meeste bezoekers met een aantal van rond de 15.000. Uit alle windstreken is de terugkoppeling positief. Het publiek toonde niet alleen enthousiasme over de activiteiten, maar ook interesse in en waardering voor het werk van de militairen. “Heftig zo’n rugzak met dit weer! En dan is het in Mali nog een paar graden warmer,” klonk in Assen bij het uitproberen van de militaire uitrusting.

Militairen laten zien hoe ze eerste hulp verlenen.

Uitdagende activiteiten

In diverse steden lieten militairen zien en horen hoe ze in extreme omstandigheden een huis zuiveren. Verder toonde het publiek op veel plekken een voorkeur voor het meerijden of -varen in militaire voertuigen. Ook voor de de uitdagende activiteiten, zoals van een hoogte tokkelen of abseilen, stonden flinke rijen. Tot slot mogen de wapens altijd weer op veel belangstelling rekenen.

De minister van Defensie was vandaag eveneens in Enschede en ging naar Deventer voor de Landmachtdagen. De staatssecretaris bezocht Schagen en de commandant van de Landmacht was in Den Haag.

Scholenbezoek

Naast publiekspresentaties en openbare ceremonies in 17 verschillende steden, bezocht de Landmacht dit jaar in het kader van de Landmachtdagen een kleine 1.000 basisschool klassen en een dertigtal middelbare scholen.

De Landmachtdagen 2018 zijn zonder incidenten verlopen. Vorig jaar trokken de Landmachtdagen in totaal zo’n 150.000 bezoekers. Met de kick-off in Heerlen tijdens de Regionale Veiligheidsdag in Heerlen meegerekend waren dat er dit jaar circa 160.000.

Datum: zaterdag 26 mei 2018, 21:54
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Almere, Assen, Deventer, Drenthe, Enschede, Flevoland, Heerlen, Limburg, Mali, Noord-Holland, Overijssel, Schagen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry