Nieuwe warmtebeeldsystemen voor Defensie

24/05
2018
Defensie krijgt vanaf november nieuwe handheld warmtebeeldsystemen om posities van doelen te bepalen tot minstens 1 kilometer. Het zogenoemde Thermal Handheld Imaging System (THIS) wordt aangeschaft voor de marine, de landmacht, de luchtmacht en de marechaussee.

Het nieuwe warmtesysteem

De Defensie Materieel Organisatie tekende gisteren het contract met fabrikant SAFRAN Vectronix voor de levering van 1266 systemen en reservedelen. Verder omvat de overeenkomst reparaties, opleidingen voor gebruikers en instandhouding gedurende 10 jaar.

De handtekeningen worden onder het contract gezet.

Modern en compact

De THIS vervangt de LION die al sinds midden jaren 90 in gebruik is bij Defensie. De THIS biedt de gebruiker een hoge kwaliteit warmtebeeld (infrarood) en weegt inclusief batterijen 1.3 kilo. Het systeem bevat bovendien een verrekijker en een digitale “low light” camera, voor gebruik bij schemering. Verder heeft de THIS een laser afstandmeter, GPS en een digitaal kompas. De THIS is in staat om de beelden op te slaan als foto of video, maar kan desgewenst ook video’s streamen via een netwerkkoppeling.

Met de THIS valt informatie te vergaren, die belangrijk kan zijn voor andere eenheden of de leiding van een missie. Met de THIS beschikt Defensie over een van de meest moderne en compacte handheld warmtebeeldsystemen. In november arriveren de eerste 100, volgend jaar nog eens 600 en de resterende 566 komen de jaren daarop.

Datum: donderdag 24 mei 2018, 10:30
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry