Militairen trappen Landmachtdagen af op basisscholen

22/05
2018
De Landmachtdagen zijn vandaag begonnen met op 36 basisscholen een militair voor de klas. In Tilburg begon daarnaast de eerste van een reeks publiekspresentaties. Hier kunnen mensen kennismaken met de militair, het werk en het materieel.

Genisten van 13 Lichte Brigade op het Stadhuisplein in Dordrecht.

Tijdens de Landmachtdagen bezoeken militairen zo’n 1.000 groepen 7 en 8 in het basisonderwijs. In 16 steden presenteren militairen zichzelf en hun materieel op een centrale plek aan het publiek.

In Dordrecht rijdt aanstaande donderdag tussen 8:00 en 10:00 uur een genie-eenheid met haar arsenaal in militaire colonne door de stad naar het Statenplein. Daar presenteert deze eenheid zich die dag aan het publiek.

De 16 steden waar publieksevenementen plaatsvinden.

Parachutist

Zaterdag 26 mei landt in Den Haag, bij goed weer, een parachutist op de Hofvijver. In Deventer en Assen zijn demonstraties met helikopters.

In Enschede demonstreren militairen hoe zij een woning ontzetten en hoe ze voertuigen ontsmetten van chemische, biologische of radioactieve vervuiling. De landmacht doet in Almere mee met de Landelijke Veiligheidsdag en zo zijn op nog circa 10 locaties activiteiten.

In totaal zijn deze week zo’n 2.500 militairen op pad om de Nederlandse samenleving om een beeld van hun landmacht te geven.

Datum: dinsdag 22 mei 2018, 16:29
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Almere, Assen, Deventer, Dordrecht, Drenthe, Enschede, Flevoland, Noord-Brabant, Overijssel, Tilburg, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry