Zonovergoten Pinksterdagen?

16/05
Komend weekend lijkt het weer geleidelijk op te knappen, met opnieuw een paar warme dagen op komst. Vooral zondag en maandag lijken flink zonnig en warm te gaan verlopen.

Collega Alfred Snoek had het er in zijn themapresentatie gisteren al over, dat we al veel warme en zomerse dagen in mei hebben gehad. Ondanks dat we pas halverwege mei zitten, hebben we nu al meer zomerse dagen gehad dan de norm. Op 5 dagen kwam de temperaturen op 25 graden of meer uit. Wellicht kunnen we tweede pinksterdag in dit rijtje erbij zetten straks!

Hogedrukgebied dichtbij
Een hogedrukgebied ligt met zijn kern boven het Verenigd Koninkrijk. Daar rondom heen draait de lucht met de klok mee en zo hebben we in Nederland te maken met een noordelijke wind die koele lucht aanvoert. De temperaturen doen de komende dagen dan ook tijdelijk een stapje terug. Dat is echter maar een tijdelijk dipje.

Tijdelijke temperatuursdip
Donderdag en vrijdag is er een mix van zon en wolkenvelden, met de meeste bewolking aan zee. Er waait een frisse noordwestenwind die de koelere lucht aanvoert, daardoor blijft de temperatuur vrijdag nog steken op een graad of 15. Het hogedrukgebied trekt dan geleidelijk richting Nederland, waardoor het steeds rustiger wordt.

Zaterdag mogelijk tegenvallende start
Zaterdag is het eerst nog overwegend bewolkt, lokaal is het wolkendek mogelijk zelfs dik genoeg om een drup regen los te laten. In de loop van de dag klaart het echter fraai op en krijgt de zon meer ruimte. Er waait een zwakke tot matige noordelijke wind. Daarbij wordt het 16 graden aan zee, en 20 graden landinwaarts. Zondag en maandag waait er een oostelijke wind en wordt het stralend zonnig en warmer. In het binnenland kan het dan zelfs zomers warm worden met 25 graden.

Addertje onder het gras?

Het onzekere in deze verwachting is de hoeveelheid bewolking. Er zit een addertje onder het gras dat vooral Zuidoost-Nederland te maken kan krijgen met hardnekkige bewolking in het weekend, waardoor daar de temperaturen wat lager kunnen uitvallen. Ook ontwikkelen zich boven Duitsland een paar buien, die zich mogelijk kunnen uitbreiden tot Limburg bijvoorbeeld. Het is vooralsnog niet de verwachting, maar wel iets wat we in de gaten blijven houden. Vooralsnog ziet het er naar uit dat het twee pinksterdagen mooi gaan verlopen!

Bron: MeteoGroup en ons weerkanaal

Datum: woensdag 16 mei 2018, 09:59
Bron: Meteo Consult
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Duitsland, Limburg, Noordelijke, Verenigd Koninkrijk

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry