Militair ceremonieel bij staatsbezoek Mexico

23/04
2018
Militairen hebben met groot militair ceremonieel kleur gegeven aan het 1-daagse staatsbezoek van de Mexicaanse president Enrique Peña Nieto en zijn echtgenote Angélica Rivera de Peña.

Het bezoek stond in het teken van het bestendigen en verbreden van de politieke betrekkingen en het vergroten van de economische samenwerking op diverse gebieden.

President Peña Nieto arriveerde gisteravond op Schiphol. Daar werd hij ontvangen met een dubbelpost van de Koninklijke Marechaussee en een erecouloir. Een klein motor ere-escorte begeleidde hem vervolgens naar Den Haag.

Erewacht

Tijdens het staatsbezoek verrichtte de marechaussee ook ceremoniële taken bij de ontvangst op paleis Noordeinde. Vanmorgen volgde de officiële ontvangst bij koning Willem-Alexander en koningin Máxima op paleis Noordeinde in Den Haag. Daar inspecteerde de Mexicaanse president de erewacht.

De marine, de landmacht en de luchtmacht leverden elk 50 militairen voor de erewacht.

De Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso luisterde de ceremonie muzikaal op. Medisch personeel van 45 Pantserinfanteriebataljon stond paraat om in geval van nood te assisteren.

Datum: maandag 23 april 2018, 14:05
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Mexico

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry