Merendeel telecombedrijven leeft nieuwe roamingregels na

06/07
2017
DEN HAAG (EZPress) - Sinds 15 juni 2017 zijn de nieuwe Europese roamingregels van kracht. Volgens de Autoriteit Consument & Markt (ACM) lijken de meeste telecombedrijven deze regels voor bellen, sms’en en internetten in het buitenland goed toe te passen. Wel ziet de ACM op dit moment aanbiedingen van sommige kleinere telecombedrijven die mogelijk in strijd zijn met de nieuwe roamingregels. De ACM onderzoekt deze nu. Henk Don, bestuurslid van de ACM: ‘De hoofdregel is dat een telecombedrijf binnen de Europese Unie hetzelfde moet aanbieden als hij in het binnenland aanbiedt. Dat geldt voor abonnementen en voor prepaid-bundels. De ACM houdt de aanbiedingen van telecombedrijven nauwgezet in de gaten. De ACM kan optreden tegen aanbiedingen die niet voldoen aan de regels.’

Over de nieuwe roamingregels

De nieuwe roamingregels gelden voor consumenten en zakelijke gebruikers als zij binnen de Europese Unie en sommige van hun overzeese gebiedsdelen bellen, sms’en of internetten met hun mobiele telefoon. Ook Noorwegen, IJsland en Liechtenstein hanteren de regels. Voor alle andere landen ter wereld gelden de nieuwe regels niet. Telecombedrijven mogen zelf bepalen welke prijzen ze daar hanteren voor roamen.

Rekenhulp voor consumenten

De ACM biedt op ConsuWijzer.nl (doorklikken) een handige Roaming Rekenhulp voor consumenten. Consumenten kunnen zo eenvoudig uitrekenen hoeveel gigabytes ze in het buitenland kunnen gebruiken tegen het thuistarief.

//Einde bericht

Bron: ACM

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 6 juli 2017, 10:34
Bron: EZPress Telecom
Categorie: Internet en ICT
Tags: IJsland, Liechtenstein, Noorwegen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry