Unieke Challenge op Facebook: de PuurGezond GroenteChallenge

06/02
2018
RENSWOUDE (EZPress) - Vandaag start de PuurGezond GroenteChallenge op Facebook. Bijna 2.000 mensen gaan de uitdaging aan of volgen de uitdaging van de zijlijn om binnen 4 weken 400 gram groenten per dag te eten. PuurGezond organiseert deze GroenteChallenge omdat het eten van veel groenten de basis is van gezond eten.

Iedereen die een Facebookaccount heeft, kan gratis meedoen met de PuurGezond GroenteChallenge. Elke dag krijgen de deelnemers een recept of tip om de groenteconsumptie te verhogen. Elke week heeft een thema, zoals groenten als tussendoortje, groenten bij de lunch en zelfs groenten bij het ontbijt. Ook is er wekelijks 1 PuurGezond boek te winnen door de deelnemers.

Groente is gezond

Gemiddeld eet de Nederlander 136 gram groente per dag. Voor een echt gezonde voeding is dat te weinig. Uit onderzoek blijkt namelijk dat veel groenten eten de basis is van een gezond voedingspatroon. Veel groente eten is goed voor het gewicht, voor de stoelgang en voor de inname van vitamines, mineralen en antioxidanten.

Groente-inspiratie

Het ontbreekt de meeste mensen aan inspiratie als het gaat om groentegerechten. Dat blijkt uit een kleine enquête onder de deelnemers van de challenge. Veel mensen eten alleen maar groenten bij de warme maaltijd, terwijl ook de andere maaltijdmomenten en het tussendoormoment zeer geschikt zijn om groenten te eten. Tijdens de challenge worden de deelnemers uitgedaagd om ook op andere momenten van de dag te kiezen voor groenten.

PuurGezond

PuurGezond is een website van 4 diëtisten/voedingskundigen die al jaren mensen inspireren op een pure manier gezond te gaan eten. PuurGezond kiest voor onbewerkte en pure voedingsmiddelen met een hoge voedingswaarde en nutriëntendichtheid. Volgens onderzoekers van Yale University kan een dergelijk voedingspatroon beschouwd worden als het meest gezonde. PuurGezond gaat uit van zelf koken, en van eenvoudige no-nonsense recepten die ook met weinig ervaring in de keuken goed te maken zijn. Mensen die een advies willen bij het aanpassen van hun voeding naar een PuurGezonde voeding kunnen een afspraak maken bij een van de ruim 300 professionals die bij PuurGezond zijn aangesloten.

//Einde bericht

Bron: PuurGezond

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 6 februari 2018, 09:19
Bron: EZPress Gezondheid
Categorie: Wetenschap
Tags: Renswoude, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry