Nederlandse bedrijven vragen massaal naar blockchain-experts

04/04
2018
Amsterdam, 4 april 2018 – Het Nederlandse bedrijfsleven staat te springen om blockchain-experts. Ruim de helft van de CFO’s (62%) in Nederland geeft namelijk aan een vacature uit te hebben staan om een expert op het gebied van blockchain aan te trekken. Zij zijn op zoek naar zowel vaste medewerkers als naar flexibele krachten om de technologie te kunnen omarmen en er uiteindelijk mee te werken. Dit blijkt uit de FinTech Barometer 2018 van order to cash-specialist Onguard onder ruim 300 finance professionals in Nederland.

Gesprek van de dag

Bedrijven zijn zich steeds meer aan het voorbereiden op het werken met blockchain. Bij maar liefst 87 procent van de CFO’s komt het onderwerp minimaal één keer per maand voorbij tijdens vergaderingen. Eén op de vijf CFO’s (19%) vergadert zelfs dagelijks over blockchain. Ondanks dat er veel gesproken wordt over de nieuwe technologie, ziet de groep bestuurders nog veel uitdagingen in de komst ervan. Ruim een kwart van de CFO’s (29%) kan nog niet goed voorspellen wat de toepasbaarheid van blockchain in de huidige infrastructuur wordt. Andere zorgen die de bestuurders uiten zijn met name de beveiliging (20%) en de ingewikkelde IT-materie (17%).

Marieke Saeij, CTO bij Onguard: “Blockchain is binnen veel bedrijven een hot topic en bedrijven beginnen de toegevoegde waarde van deze technologie steeds meer te zien. Volgens experts is de impact van blockchain groot en is het in staat om de hele economie te veranderen. Bedrijven spelen hierop in en investeren graag in personeel dat hierin gespecialiseerd is om bijvoorbeeld nieuwe toepassingen te ontwikkelen. Op deze manier blijven zij voorop lopen, ook wanneer blockchain straks echt zijn intrede heeft gedaan. Ook wij zitten momenteel in de verkennende fase van deze nieuwe technologie. Zo zijn wij voorbereid en kunnen onze klanten er in een vroeg stadium de vruchten van plukken.”

Datum: woensdag 4 april 2018, 12:00
Bron: Onguard
Categorie: Economie

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry