Marineschip vertrekt naar Cariben

30/03
2018
Patrouilleschip Zr. Ms. Holland is zojuist naar het Caribisch gebied vertrokken. Het schip lost Zr. Ms. Van Speijk af als stationsschip en zet zich de komende maanden in voor counterdrugsoperaties, kustwachttaken en eventuele humanitaire hulpverlening.

Zr. Ms. Holland (juni 2017).

Zr. Ms. Holland beschikt als stationsschip over 2 snelle FRISC-rubberboten, een maritieme NH90-gevechtshelikopter en een scheepsboardingteam. In het Caribisch gebied helpt het boardingteam van de Kustwacht het schip tijdens kustwachtoperaties. Bij drugsbestrijdings krijgt het patrouilleschip ondersteuning van een Amerikaans boardingteam.

Uitrusting

Zr. Ms. van Speijk keerde halverwege maart terug in Den Helder, nadat de bemanning in het Caribisch gebied 2 keer een grote lading cocaïne wist te onderscheppen. De eerste buit betrof 550 kilo cocaïne, tweede 1.600 kilo. De bemanning redde ook 9 opvarenden van een Panamees schip uit de Caribische Zee. Zr. Ms. Van Speijk was 4 maanden weg.

Weer zeewaardig

De Holland kampte recent nog met een defecte watermistinstallatie. Dat kwam in oktober 2017 aan het licht tijdens live-tests. Op 15 maart, sneller dan verwacht, werd Zr. Ms. Holland weer officieel zeewaardig bevonden.

Datum: vrijdag 30 maart 2018, 14:19
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Den Helder, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry