Duurzaam én gezond

31/03
2018
MeteoGroup start met een innovatieve proef en wil hiermee een steentje bijdragen aan zowel de verduurzaming van het bedrijfsleven, als ook de verbetering van de gezondheid van werknemers. Zij kunnen namelijk ‘in de baas zijn tijd’ een half uurtje sporten, terwijl ze het bedrijf voorzien van energie. Naar verwachting kunnen op deze manier dagelijks ten minste 10 computers van deze ‘gratis’ energie worden voorzien. Deze proef is nalatenschap van oud-medewerker Reinier van den Berg, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

Het idee is tijdens de lunchpauzes in de kantine ontstaan. Enkele medewerkers klaagden al enige tijd over het vele zitten tijdens een werkdag en opperden om een kantoor volledig in te richten met wat sportapparatuur. Gedurende pauzes en eventueel na werktijd zouden werknemers daar gebruik van kunnen en mogen maken. Klimaatactivist Reinier van den Berg kopte vervolgens het huidige idee in. Omdat het idee door het merendeel van de werknemers en werkgevers enthousiast werd ontvangen, gaat nu, na enkele maanden testen, de proef officieel van start.

Weerkamer
Alle werknemers worden bij deze proef gestimuleerd om dagelijks tijdens hun werkdag een half uur op een crosstrainer te staan of op een (spinning)fiets te zitten. Deze fitnessapparatuur is geschakeld aan een accu, waardoor er dagelijks meerdere computers van deze door beweging opgewekte energie kunnen worden voorzien. Er wordt eerst vooral energie opgewekt voor de vele computers in de weerkamer, gezien er daar 24 uur per dag gewerkt wordt, maar mocht de proef goed bevallen, zal ook de rest van het bedrijf steeds meer overgaan op deze vorm van energieopwekking.

Fitte medewerkers
Bijkomend voordeel van deze manier van energie opwekken, is ook de verbeterende gezondheid van de werknemers. Zij krijgen er ook ‘energie’ van, wat hen fitter maakt en de productiviteit van de vele werkzaamheden bevorderd. Eventuele werkstress kan op deze manier ook worden voorkomen, ook omdat er tweemaal per week een coach aanwezig zal zijn om het geheel te begeleiden.

Eerste in de Benelux
De Nederlandse vestiging van MeteoGroup is het eerste bedrijf in de Benelux dat op deze wijze duurzaamheid op de werkvloer introduceert. In de Verenigde Staten en in Scandinavië zijn er bij bedrijven al meerdere van dit soort proeven gedaan en de uitkomsten waren daar zeer indrukwekkend. MeteoGroup en vooral initiatiefnemer van den Berg hopen dan ook dat meerdere bedrijven deze koers zullen gaan volgen.

Datum: zaterdag 31 maart 2018, 13:26
Bron: Meteo Consult
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry