Kiesraad bevestigt uitslag: wat gaat het kabinet doen?

29/03
2018
De uitslag is al bijna een week bekend maar nu is het echt officieel. Een meerderheid heeft tegen de sleepwet gestemd. De Kiesraad maakte dat vanochtend bekend. Wat gaat het kabinet met deze uitslag doen?

Meerderheid stemt tegenPrecies een week geleden, op 21 maart, mochten we naar de stembus om onze stem over deze wet uit te brengen. Dat hebben kiezers in grote getale gedaan. Het was eerst nog even spannend wat de uitslag zou zijn, maar gedurende die avond en nacht tekende de uitslag zich steeds duidelijker af: een meerderheid stemde tegen de wet. Toen vrijdag daadwerkelijk alle stemmen waren geteld, bleef deze uitslag als een huis staan. Nu heeft de Kiesraad deze uitslag officieel bevestigd.

Wat gaat het kabinet doen? Wat ons betreft is de uitslag glashelder: kiezers willen een betere wet. De wet hoeft niet volledig van tafel, maar moet op belangrijke punten beter. Wat die noodzakelijke verbeterpunten zijn? Dat hebben we de afgelopen weken uitgebreid en op vele plekken in het land uiteengezet.

Vorige week wilde het kabinet nog niet inhoudelijk op de uitslag reageren maar wachten tot het oordeel van de Kiesraad. Dat oordeel is er nu en de uitslag is definitief. Uitstel is niet meer mogelijk. De kiezer heeft gesproken. De boodschap is helder. Nu is het kabinet écht aan zet. Wat gaat het kabinet nu concreet met de uitslag doen?

We zijn benieuwd of en hoe het kabinet deze vraag vanmiddag gaat beantwoorden tijdens de persconferentie na de ministerraad...

[Zodra er vandaag een update is naar aanleiding van de ministerraad, zullen we die hier plaatsen]

Datum: donderdag 29 maart 2018, 11:16
Bron: BitsOfFreedom
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry