Luxemburgse steun voor Nederlands mobiliteitsvoorstel

21/03
2018
Steun voor het Nederlandse initiatief voor meer militaire mobiliteit binnen de EU en de Navo. Dat was de belangrijkste boodschap voor staatsecretaris Barbara Visser. Ze kreeg die vandaag tijdens haar bezoek aan haar Luxemburgse collega Francine Closener.

Staatssecretaris Barbara Visser (rechts) met haar Luxemburgse collega Francine Closener.

Nederland doet op de NAVO-raad (11-12 juli) en de Europese raad (28-29 juni) een uitgewerkt voorstel ter verbetering van de militaire mobiliteit in Europa. Die is nodig om sneller te kunnen reageren op een militaire crisis. Closener zei het grote belang daarvan in te zien en het Nederlandse voorstel te steunen.

Samenwerking tankertransportvliegtuigen

De staatssecretarissen spraken ook over het samenwerkingsverband voor tankertransportvliegtuigen (MRRT) en de uitdagingen rond het werven van personeel. Net als Nederland kent ook Luxemburg problemen bij het aantrekken van voldoende militair personeel.

Visser bezocht ook het NATO Support and Procurement Agency in Capellen. Dit agentschap, onder leiding van de Nederlander Peter Dohmen, is verantwoordelijk voor een groot deel van de NAVO-activiteiten op het gebied van logistiek, materieelaankopen en onderhoud. Het agentschap zorgt door het bevorderen van efficiency voor belangrijke besparingen voor de lidstaten.

Datum: woensdag 21 maart 2018, 17:11
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Luxemburg

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry