Patrouilleschip sneller terug in de vaart

15/03
2018
Als 1e van de 4 patrouilleschepen is Zr. Ms. Holland weer volledig inzetbaar. Dat is sneller dan verwacht. Het certificaat van zeewaardigheid van de vaartuigen werd ingetrokken na de ontdekking van problemen met de watermistinstallatie. Dit is een onmisbaar deel van het blussysteem. Vandaag werd de Holland weer officieel zeewaardig bevonden.

Zr. Ms. Holland (juni 2017).

Door het snelle herstel vertrekt de Holland begin april toch naar het Caribisch gebied. Daar neemt het de rol van stationsschip over van het multipurposefregat Zr. Ms Van Speijk. 1 van de belangrijkste taken is het bestrijden van de drugshandel.

Watermistinstallatie

De onvolkomenheden aan de watermistinstallatie kwamen in oktober aan het licht tijdens live-tests. Er lekten leidingen en koppelstukken konden de hoge druk (200 Bar) niet aan. Hierop werd het certificaat van zeewaardigheid van de ocean-going patrol vessels (OPV’s) ingetrokken. De blusinstallatie is namelijk belangrijk voor de veiligheid aan boord. Deze schepen varen met een relatief kleine bemanning. Hierdoor is dit systeem een onmisbaar onderdeel van de brandbestrijding: er is niet voldoende mankracht om dit in geval van nood op te vangen.

Scheepsbouwer Damen, de Directie Maritieme Instandhouding en de eigen bemanning werkten de afgelopen maanden met man en macht aan het herstel. Op 19 januari kon het thuisfront de impact van de werkzaamheden zien: plafondplaten, kitnaden en lampen waren verwijderd om bij het buizenstelsel te komen. In week 8 werden de laatste secties gerepareerd en succesvol op druk getest.

Datum: donderdag 15 maart 2018, 13:27
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry