Uitgaven IT-beveiliging 2018 drastisch hoger dan 2017

06/03
2018
IT-beveiligingsstrategie bij minder organisaties geïntegreerd in IT-strategie

Amsterdam, 6 maart 2018 – Ten opzichte van 2017 hebben organisaties drastisch meer budget beschikbaar gesteld voor IT-beveiliging voor 2018. Bij ruim 60 procent van organisaties wordt verwacht dat de IT-kosten over het algemeen zullen toenemen. Dit blijkt uit onderzoek van Computer Futures onder tweehonderd Chief Information Officers (CIO’s) in Europa uit verschillende branches. Ook blijkt dat bijna driekwart van de organisaties het afgelopen jaar niet te maken heeft gehad met een ransomware-incident.

Uitgaven IT-beveiliging stijgen

In 2017 gaf 70 procent van de CIO’s aan dat er 5 tot 20 procent van het IT-budget aan beveiliging werd uitgegeven. In 2018 geldt dit slechts voor de helft van de CIO’s. Bijna 12 procent van de ondervraagden heeft voor 2018 20 tot 30 procent van hun budget voor IT-beveiliging begroot, 10 procent stelt 30 tot 40 procent beschikbaar en 3 procent van de CIO’s reserveert zelfs meer dan 50 procent van het budget voor IT-beveiliging.

Integratie IT-beveiligingsstrategie in IT-strategie

In 2017 stelde 47 procent van de CIO’s dat de IT-beveiligingsstrategie sterk geïntegreerd is in de IT-strategie, in 2018 loopt dit terug naar 38 procent. Bij 42 procent is het enigszins geïntegreerd en bij bijna 16 procent helemaal niet. Binnen de banking & finance en de publieke sector is het vaakst sprake van een sterke integratie, respectievelijk 46 en 55 procent. In de IT-sector geldt dit voor slechts 30 procent van de organisaties.

Albert van Reenen, Managing Director bij Computer Futures: “Ten opzichte van vorig jaar geven minder CIO’s aan te maken te hebben gehad met een ransomware-incident. Dit kan voortkomen uit een toenemend bewustzijn van desktopbeveiliging of bijvoorbeeld uit geoptimaliseerde bescherming op organisatieniveau. De grootste uitdaging waar organisaties momenteel voor staan op het gebied van beveiliging is het vinden van cybersecurity-specialisten. De behoefte aan deze specialisten stijgt, maar het aanbod neemt af. Dit heeft tot gevolg dat de uitgaven voor IT-beveiliging verder stijgen, aangezien salarissen steeds hoger komen te liggen.”

Rapport: De toekomst van de IT-afdeling

In het rapport ‘De toekomst van de IT-afdeling’ vergelijkt Computer Futures de onderzoeksresultaten van 2016 en 2017. Hiermee schetst de organisatie een beeld van de belangrijkste ontwikkelingen in de IT-sector. Download het rapport via: https://www.computerfutures.com/nl/marktrapporten/de-toekomst-van-de-it-afdeling

Datum: dinsdag 6 maart 2018, 10:05
Bron: Computer Futures
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry