Knottnerus voorzitter adviescommissie wietteeltexperiment

23/02
2018
Prof. dr. J.A. (André) Knottnerus wordt de voorzitter van de onafhankelijke adviescommissie ‘Experiment gesloten coffeeshopketen’. Dit hebben minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en minister Bruins voor Medische Zorg vrijdag gemeld in een brief aan de Tweede Kamer.

Beeld: ©Ministerie van Justitie en Veiligheid / Bas Kijzers

De adviescommissie zal advies uitbrengen over de vormgeving van het experiment met cannabisteelt voor recreatief gebruik in de gesloten coffeeshopketen. Ook zal de commissie adviseren welke gemeenten gaan deelnemen aan de proef.

De heer Knottnerus (1951) is op dit moment als hoogleraar huisartsgeneeskunde verbonden aan de Universiteit Maastricht. Hij begint per 1 maart 2018 met zijn adviescommissie. De commissie bestaat uit deskundigen en wetenschappers op zowel het terrein van preventie en (verslavings)zorg, voedsel en waren als op het terrein van justitie, het lokale bestuur en internationaal recht.

Documenten

Brief Tweede Kamer Experimenten gesloten coffeeshopketen

Kamerstuk: Kamerbrief | 23-02-2018

Instellingsregeling Adviescommissie experiment gesloten coffeeshopketen Regeling van de Minister voor Medische Zorg, de Minister van Justitie en Veiligheid en de Staatssecretaris van Binnenlandse...

Besluit | 23-02-2018

Toelichting Instellingsregeling Adviescommissie experiment gesloten coffeeshopketen Regeling van de Minister voor Medische Zorg, de Minister van Justitie en Veiligheid en de Staatssecretaris van Binnenlandse...

Besluit | 23-02-2018

Datum: vrijdag 23 februari 2018, 16:35
Bron: Ministerie van Justitie
Categorie: Algemeen
Tags: Limburg, Maastricht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry