Overstapregeling Amsterdamse erfpacht verlengd

22/02
AMERSFOORT (EZPress) - Bijna 50.000 erfpachters in Amsterdam krijgen 22 maanden uitstel om te besluiten of ze gebruik willen maken van de oude, vaak gunstigere overstapregeling. Dit staat in een motie die de Amsterdamse gemeenteraad heeft aangenomen.

Met de overstapregeling kunnen erfpachters met ‘Algemene Bepalingen 1994’ hun erfpacht tussentijds afkopen voor de volgende periode van 50 jaar, op basis van de historische grondprijs. Dat is meestal voordelig, omdat de grondprijzen in Amsterdam alleen maar stijgen.

Tienduizenden euro`s verschil

De overstapregeling kan huiseigenaren tienduizenden euro`s schelen. Eerder besloot het college van burgemeester en wethouders dat de overstapregeling per 1 maart 2018 zou aflopen. Vereniging Eigen Huis heeft hier in mei 2017 bezwaar tegen gemaakt en is verheugd dat de motie nu uitstel biedt tot 2020.

`Informeer erfpachters op tijd`

Vereniging Eigen Huis adviseert het college om de motie zo snel mogelijk uit te voeren en alle belanghebbenden tijdig te informeren over de erfpachtopties. Zo kunnen erfpachters een afgewogen beslissing nemen.

//Einde bericht

Bron: Vereniging Eigen Huis

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 22 februari 2018, 10:00
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amersfoort, Amsterdam, Noord-Holland, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry