Opening Lelystad Airport vraagt zorgvuldigheid én vaart

22/02
2018
DEN HAAG (EZPress) - VNO-NCW en MKB-Nederland vinden dat minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat bewoners en andere overheden goed betrokken heeft bij haar besluitvorming inzake Lelystad. Ze waarderen de diverse verbeteringen die nu worden doorgevoerd. Wel betreuren de ondernemingsorganisaties het besluit van de minister om de opening van Lelystad Airport met een jaar uit te stellen. Snelle inzet van Lelystad Airport als overloopluchthaven van mainport Schiphol is namelijk noodzaak.

Schiphol

Dat geeft Schiphol de ruimte die nodig is om te zorgen dat Nederland goed verbonden blijft met de rest van de wereld. Het is nu belangrijk om ervoor te zorgen dat op een betrouwbare en transparante manier de zorgen van omwonenden en bedrijven worden weggenomen én ervoor te zorgen dat er geen verdere vertraging meer plaatsvindt. Lelystad Airport moet wat ondernemers betreft echt op 1 april 2020 van start.

Betrouwbare overheid

Verschillende bedrijven in de regio hebben al geïnvesteerd of zouden gaan investeren in de verwachting dat Lelystad Airport 1 april 2019 open gaat. Dit zorgt voor nieuwe banen in de regio Flevoland en omstreken. Uitstel zorgt nu voor onzekerheid en kan de positieve ontwikkelingen in de regio frustreren. Daar moeten we voor waken, juist ook vanuit het perspectief van een betrouwbare overheid die op opening op 1 april 2019 heeft aangekoerst.

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 22 februari 2018, 07:31
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Flevoland, Lelystad

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry