Longfonds organiseert uniek zangevent ADEMNOOT

07/11
2017
AMERSFOORT (EZPress) - Op zaterdag 17 februari 2018 organiseert het Longfonds in samenwerking met Philips een uniek zangevenement ‘ADEMNOOT’. Duizenden zangliefhebbers vormen die dag één megakoor om aandacht te vragen voor mensen met een longziekte en longonderzoek te steunen. Trijntje Oosterhuis en Edsilia Rombley zingen ook mee. Trijntje Oosterhuis: ‘Als zangeres weet ik hoe belangrijk gezonde longen zijn. Dat gun ik iedereen. Daarom zing ik mee met ADEMNOOT.’ Tickets kopen kan vanaf vandaag op ADEMNOOT.NL.

Ruim 1 miljoen mensen hebben een ongeneeslijke longziekte. Ademhalen is voor hen een dagelijkse of terugkerende strijd. En elk jaar overlijden er duizenden mensen aan een longziekte. Daarom geeft het Longfonds - in samenwerking met Philips - heel zingend Nederland de kans actief hun stem te laten horen voor mensen met een longziekte. Alle deelnemers aan ADEMNOOT vormen als tweede, derde en samen ontelbare stemmen de concrete steun voor mensen met een longziekte.

Megakoor

Het Klokgebouw in Eindhoven wordt op 17 februari omgetoverd tot een waanzinnig mooie concertzaal waar orkestleider Stephan Geusebroek zorgt voor een prachtig arrangement en zo met de zaal een megakoor vormt, geïnspireerd op het succesvolle Choir Choir Choir. Edsilia Rombley: ‘Ik roep iedereen met een passie voor zingen op om mee te doen. Deze unieke zangervaring wil je echt niet missen!’

Op adem komen

Hilda (52) heeft de longziekte COPD en is één van de deelnemers. Zij zong jarenlang in een band, maar door haar longziekte kan zij niet meer op het podium staan. Hilda is afhankelijk van haar scootmobiel en extra zuurstof bij sport en inspanning: ‘Traplopen voelt voor mij als het beklimmen van een berg. Halverwege de trap moet ik op adem komen.’ Ook Nancy (27) doet mee. Zij heeft zo’n ernstige vorm van astma dat het haar leven flink beïnvloedt. ‘Door mijn longziekte ben ik afgekeurd en kan ik niet werken. Als ik zing vergeet ik even alles.’ Edsilia Rombley: ‘Je longen zijn enorm belangrijk. Daar staan we niet altijd bij stil. Maar toen mijn jongste dochter een week met longontsteking in het ziekenhuis lag, werd ik weer wakker geschud.’

Samenwerken met een missie

Het Longfonds strijdt voor gezonde lucht en gezonde longen. Philips strijdt mee. Philips en het Longfonds werken al langer samen om mensen bewust te maken van gezonde longen en de invloed van hun omgeving daarop. Ook werkt Philips, in samenwerking met Longfonds aan oplossingen en innovaties die het leven van mensen zoals Hilda en Nancy kunnen verbeteren. Bijvoorbeeld op het gebied van zuurstoftherapie, beademingszorg en respiratoire toediening van medicijnen.

Meer informatie

Op zaterdag 17 februari vindt in het Klokgebouw in Eindhoven ADEMNOOT plaats: een uniek en exclusief zangevenement van het Longfonds in samenwerking met Philips. Duizenden zangliefhebbers vormen samen één megakoor om longziekten de wereld uit te helpen. Trijntje Oosterhuis en Edsilia Rombley zingen ook mee. Tickets zijn verkrijgbaar op ADEMNOOT.NL.

//Einde bericht

Bron: Longfonds

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 7 november 2017, 09:33
Bron: EZPress Gezondheid
Categorie: Wetenschap
Tags: Amersfoort, Eindhoven, Noord-Brabant, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry