`Serven moeten verkiezingen Kosovo boycotten`

10/11
2009
BELGRADO (ANP) - De etnische Serven in Kosovo moeten de gemeenteraadsverkiezingen boycotten die zondag door de etnisch Albanese meerderheid in de afvallige Servische provincie worden georganiseerd. Dit heeft de Servische minister voor Kosovo, Goran Bogdanovic, dinsdag gezegd tegen de onafhankelijke omroep B92. De Albanese Kosovaren riepen vorig jaar eenzijdig de onafhankelijkheid uit, een volgens de regering van Servië illegale stap. Toch doen maar liefst 21 Servische lijsten mee aan de gemeenteraadsverkiezingen die door het bewind in Pristina worden gehouden. ,,De Serven die deel willen nemen aan de verkiezingen, zouden zich moeten afvragen of zij de staat Servië helpen om Kosovo te behouden of dat zij onze strijd schaden om onze soevereiniteit en territoriale integriteit'', aldus Bogdanovic.

Belgrado organiseerde in mei 2008 zijn eigen gemeenteraadsverkiezingen in de delen van Kosovo waar veel Serviërs wonen. Daardoor hebben sommige gemeenten in Kosovo nu al twee gemeenteraden, een Servische en een Albanese.

Het Internationaal Gerechtshof in Den Haag buigt zich vanaf 1 december over de legaliteit van de onafhankelijkheidsverklaring van Kosovo.

Datum: dinsdag 10 november 2009, 23:06
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Belgrado, Servië

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry