IJskoud staartje winter 2017-2018

18/02
2018
Afgelopen nacht heeft het flink gevroren, op kleine slootjes en plassen is een dun ijslaagje te zien. Komende week wordt het ook koud. Morgen en dinsdag is het het in het westen wat minder koud en valt er een beetje regen. Vanaf dinsdag voeren noordoostenwinden koude en droge lucht aan vanuit Duitsland. ’s Nachts gaat het weer licht tot matig vriezen. Ook overdag is de winterjas nodig. Op de thermometer wordt het 3 of 4 graden. Door een schrale noordooster voelt het onder de winterzon nog kouder aan. Misschien wordt het na het laatste weekeinde van februari nog kouder als diepvrieslucht vanuit Siberië via Polen en Duitsland naar ons land wordt gevoerd. De laatste wintermaand februari krijgt een ijskoud staartje. Mogelijk wordt ook de eerste week maart een ijskoude met pittige vorst in de nacht.

Bijna strenge vorst aan de grond

Afgelopen nacht was een koude, op veel plaatsen heeft het 4 tot 5 graden gevroren. Woensdrecht was het koudst, -5.9 graden. Op 10 cm boven de grond was Gilze Rijen de koudste, bijna strenge vorst, -9.9 graden. Het koude en heldere weer hebben we te danken aan een hogedrukgebied boven Duitsland.

Morgen in het westen beetje regen

Komende nacht wordt een minder koude. Vanuit het westen naderen zwakke storingen met wolken. Morgen kan er in het westen en noordwesten een beetje regen vallen. In het oosten en zuidoosten blijft het droog. Komende nacht wordt het daar het koudst met temperaturen rond -3 of -4 graden. Vlak boven de grond wordt het nog enkele graden kouder. Morgen is in het oosten de zon nog af en toe te zien. Ook in de nacht naar dinsdag zien we een tweedeling. In het westen is het bewolkt en valt er een beetje regen, in het oosten kan het kwik tot rond het vriespunt dalen.

Stijgende luchtdruk boven Scandinavië

Intussen zien we boven Scandinavië de ontwikkeling van een hogedrukgebied en verzamelen lagedrukgebieden zich boven Italië. Tussen deze druksystemen ontstaat een noordoostelijke stroming. Noordoostenwinden voeren vanaf dinsdag koudere en droge lucht aan vanuit Duitsland. Het wordt weer zonniger en kouder. ’s Nachts gaat het weer licht tot matig vriezen met temperaturen gemiddeld rond -4 graden. Overdag komt de temperatuur nog steeds in de plus.

Datum: zondag 18 februari 2018, 12:40
Bron: Meteo Consult
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Duitsland, Noord-Brabant, Polen, Woensdrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry