Big Brother Awards 2017: De foto’s!

01/02
2018
Buiten lag het treinverkeer plat en trotseerden alleen waaghalzen de sneeuw. Toch wisten veel van jullie de Stadsschouwburg te bereiken. Daar reikten we drie Big Brother Awards-prijzen uit en blikten we terug op een jaar in privacy. Te gast waren onder andere Kashmir Hill, Maaike Goslinga en Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren. Jeroen Mooijman en Reinoud van Leeuwen waren erbij en schoten deze prachtige foto\'s.

Big Brother Awards BezoekersLiet jij jezelf tijdens de Big Brother Awards portretteren? Kijk gauw of jij jezelf hieronder terug herkent.

Big Brother Awards 2017De Big Brother Awards 2017 was een theatershow, spoedcursus privacy en prijsuitreiking in één. Onder leiding van Daan Windhorst en Oscar Kocken liet een groep muzikanten en acteurs zich inspireren door de allerlaatste ontwikkelingen op het gebied van privacy. Dubieuze datahandelaren, Wannacry, de sleepwet en al het andere dat het afgelopen jaar tot ophef leidde of onterecht werd genegeerd. De Big Brother Awards werd eenmalig opgevoerd op maandag 11 december in de Stadsschouwburg Amsterdam.

PrijzenDe genomineerden voor de Big Brother Awards Publieksprijs 2017 waren: het kabinet, GGZ Nederland en Sybrand Buma. Het kabinet werd genomineerd vanwege het doordrukken van de omstreden sleepwet en ging met de prijs naar huis. Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren kwam de prijs namens het kabinet in ontvangst nemen.

In 2017 werden voor de Big Brother Awards Expertprijs 2017 genomineerd: de Belastingdienst voor het willens en wetens schenden van de privacy van de belastingbetaler; Focum voor het handelen in data zonder verantwoordelijkheid te nemen; en Translink voor het onterecht delen van reisgegevens van studenten. Focum werd uiteindelijk door Bits of Freedom tot winnaar gekozen, met een oneervolle vermelding voor de Belastingdienst.

De positieve prijs, de Felipe Rodriquez Award, werd uitgereikt aan journalist Kashmir Hill.

Big Brother Awards 2017 werd mede mogelijk gemaakt door:

Datum: donderdag 1 februari 2018, 09:45
Bron: BitsOfFreedom
Categorie: Internet en ICT
Tags: Amsterdam, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry