Militairen vieren Oud en Nieuw in missiegebieden

01/01
2018
Traditioneel met oliebollen, de oudejaarsconference op tv en zelfs een nieuwjaarsduik. Maar ook met alcoholvrije bubbels, op duizenden kilometers van huis en met werk dat altijd doorgaat. Dat was hoe Nederlandse militairen in de verschillende overzeese missiegebieden vannacht het nieuwe jaar inluidden.

Beeld: Militairen in Mali doen de tradionele nieuwjaarsduik in een grote watercontainer.

Het gebeurde in Afghanistan, het Midden-Oosten en Mali. En op al die andere plekken waar de bijna 900 Nederlandse militairen zich inzetten voor veiligheid en vrede. In het Malinese Gao vierden de Nederlanders met Duitse collega’s de jaarwisseling op Kamp Castor. Samen telden zij met livemuziek, oliebollen en alcoholvrij bier af naar 2018.

Op een grote aanhanger buiten de bar hielden een ingevlogen Duitse feestband en de Nederlandse 'huis-dj' Jordy het feest op gang. Honderden militairen wensten elkaar middernacht gezamenlijk juichend een ‘Happy New Year’.

Een nieuwjaarsloop vormde het sportieve startsein van 2018 in Mali: een ludiek rondje Kamp Castor in zo gek mogelijk sporttenue.

Nieuwjaarsloop

Vanochtend volgde het sportieve startsein van 2018: een internationaal getinte nieuwjaarsloop. Na een ludiek rondje Kamp Castor, in zo gek mogelijk sporttenue, sloten de militairen af met een nieuwjaarsduik in een grote watercontainer.

In Irak vieren militairen de jaarwisseling rond een vreugdevuur.

Oliebollen in Erbil

Op Camp Stephan in het Iraakse Erbil bakten Nederlandse militairen zo’n 1.500 oliebollen. 2 uur eerder dan in Nederland hieven ze het alcoholvrije glas op een voorspoedig en gezond 2018. De feestelijke jaarwisseling werd voortgezet rond een kampvuur of met de oudejaarsconference van Youp van 't Hek op tv in de Dutch Corner.

Datum: maandag 1 januari 2018, 12:54
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Afghanistan, Irak, Mali

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry