Commando’s zoeken de beste mensen

30/11
2017
Het Korps Commando Troepen zijn dé Special Forces van Nederland. Defensie heeft ze nodig. Vandaag is er een campagne gestart om de juiste mensen te vinden. Velen willen commando zijn, maar slechts enkelen kunnen het ook écht worden.

Om te zorgen dat jongeren met de juiste kwaliteiten zich melden, hebben Defensie en VICE de handen ineen geslagen. De specialistische videoproducent is een campagne ontwikkeld die commando's in spé laat zien wat ze te wachten staat.

Afwijzing voorkomen

De actie moet voorkomen dat kandidaten onvoorbereid naar kennismakingsdagen komen, met vaak een afwijzing tot gevolg. Jammer natuurlijk als iemand met potentie afvalt op zijn conditie, terwijl daarvoor is te trainen.

Gevechtsfuncties

Om een jongere voor te bereiden op wat hen wacht, is er een videocampagne gemaakt, gericht op dagelijkse taken van het Korps Commando Troepen. Ook is er een groep echte kandidaten gevolgd tijdens kennismakingsdagen. De fysieke- en vooral psychologische beproeving toont wat het vergt om tot de elite-eenheid van Defensie te worden toegelaten.

Vorige week is ook een campagne gestart om militairen te werven voor gevechtsfuncties. De 3 nieuwe campagnefilmpjes staan op YouTube:

KCT-commercial Low visibility KCT-commercial US Huis KCT-commercial Kennismakingsdagen

Datum: donderdag 30 november 2017, 16:12
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry