Doorman terug na noodhulp Caribisch Gebied

24/11
2017
Zr. Ms. Karel Doorman keerde vanmorgen terug in thuishaven Den Helder. Het grootste bevoorradingsschip van de Koninklijke Marine bracht afgelopen periode hulpgoederen naar het Caribisch Gebied.

Zr. Ms. Karel Doorman in de haven van Den Helder.

Half september werd de Doorman teruggeroepen van een internationale oefening Northern Coast in de Baltische Zee. In Den Helder werd het beladen met ruim een miljoen kilo aan hulpgoederen voor het door orkaan Irma getroffen Sint Maarten. De noodhulp bestond onder meer uit bulldozers, graafmachines, kiepwagens, zendmasten, elektrotechnisch materiaal, meubilair voor schoolgebouwen en watertankwagens.

De Doorman voorzag in het Caribisch Gebied ook verschillende marineschepen in het gebied van brandstof. Daarnaast hielp de bemanning de bevolking van Sint Maarten bij het ruimen van puin en voerde de bemanning diverse technische klussen op het eiland uit.

Dominica

Vervolgens werd het schip bevoorraad om noodhulp te leveren aan het eiland Dominica. De eilandstaat raakte zwaar beschadigd toen orkaan Maria over het eiland trok. Op Dominica bracht het marineschip naast duizenden liters drinkwater ook nog eens 800.000 kilo hulpgoederen.

Datum: vrijdag 24 november 2017, 14:08
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Den Helder, Dominica, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry