15 graden op komst!

20/11
2017
In deze tijd van het jaar kan het ook vriezen, sneeuwen en glad zijn op de wegen. Deze week zien we echter compleet andere taferelen. De wind waait uit het zuiden en voert zo relatief warme lucht aan. Vanavond loopt de temperatuur op tot in de dubbele cijfers, met komende nacht minimumtemperaturen van grofweg 10 graden. Woensdag en donderdagmiddag wordt het op veel plaatsen 14 of 15 graden.

Met vandaag een kletsnatte start van de week, wordt het de komende dagen wel wat beter. Vandaag kan er over 24 uur tijd 10 tot 15 millimeter regen vallen. Het waait stevig met een krachtige zuidenwind aan zee. Morgen is het ook nog regenachtig, maar valt er al veel minder regen met circa 2 of 3 millimeter. Woensdagochtend trekt de regen naar het noorden weg. Daarop volgt de aanvoer van droge lucht met ruimte voor de zon!

Regen, regen en regen
De uitgestrekte storingen van maandag, dinsdag en woensdagochtend brengen flink wat regen met zich mee. Ze zijn gekoppeld aan een lagedrukgebied dat vanaf de Atlantische Oceaan over Engeland trekt. De dagen erna blijft het lagedrukgebied boven het Verenigd Koninkrijk rondtollen. Daaromheen draait de wind tegen de klok in, waardoor een sterke zuidelijke stroming standhoudt. Met de aanvoer van warmere lucht.

Vanuit het zuiden zon!
Het duurt wel even voordat drogere lucht ons weet te bereiken. Woensdag lijkt de dag nog grijs te starten met veel bewolking en her en der regen. Dat trekt naar het noorden weg. Vervolgens klaart het vanuit het zuiden breed op. Het wordt daar een stralend zonnige middag, en dat geldt ook voor het midden van het land. Het waait wel nog stevig. Maar met 14 of 15 graden en uit de wind, lijkt het dan wel eventjes nog een klein beetje nazomer. Voor het noorden is het nog even afwachten hoe snel de bewolking daar plaatsmaakt voor opklaringen.

Dagrecords?
Ondanks de vrij heldere nacht naar donderdag koelt het dan amper af met minimaal een graad of 10. Dat is hoger dan de gemiddelde maximumtemperatuur in deze tijd van het jaar. Ook donderdag verloopt nog erg zacht. Wel neemt in de loop van de donderdag de bewolking toe en volgen een paar buien. De hoge temperaturen van woensdag en donderdag zitten dicht tegen dagrecords aan. Zo is de warmste 22 november ooit gemeten in De Bilt, voorgekomen in het jaar 1984. Het werd toen 14,6 graden.

Bron: MeteoGroup

Datum: maandag 20 november 2017, 08:59
Bron: Meteo Consult
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: De Bilt, Utrecht, Verenigd Koninkrijk

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry