Eerste Brandstore Defensie open op station

16/11
2017
"De NS wil zo min mogelijk vertraging, maar ik hoop dat het de komende tijd wat meer zal zijn." Staatssecretaris van Defensie Barbara Visser zei het vanochtend lachend bij de opening van de eerste Defensie Brandstore op Amsterdam Centraal Station. Hoe meer mensen even binnen kijken bij deze pop-up banenwinkel, hoe beter, is haar gedachte.

Staatssecretaris van Defensie Barbara Visser opende de eerste Brandstore Defensie op het station van Amsterdam.

Werving

Komend jaar heeft Defensie tussen de 5000 en 6000 nieuwe werknemers nodig. De Defensie Brandstore moet hier op een creatieve, laagdrempelige manier een bijdrage aan leveren. "Defensie is iets wat je moet beleven", zei de staatssecretaris. En dat kan de komende maand in deze ruimte in de Amstelpassage op het centraal station van Amsterdam. Forensen, scholieren of andere treinreizigers stappen binnen en krijgen van Defensiepersoneel uitleg over vacatures en mogelijkheden voor een baan bij de krijgsmacht. Video's ondersteunen de verhalen over hoe het is om bij Defensie te werken.

In de escaperoom moet een ‘bom’ worden ontmanteld.

Escaperoom

Voor wie echt een beleving wil, is er het naastgelegen 'experience center'. In deze escaperoom proberen bezoekers binnen een vastgestelde tijd een bom te ontmantelen. Dat lukt alleen met militaire vaardigheden zoals samenwerken en omgaan met tijdsdruk.

De pop-up 'winkel' van Defensie is tot 20 december open op Amsterdam Centraal, daarna verhuist deze naar achtereenvolgens Groningen, Utrecht, Eindhoven en Nijmegen.

Datum: donderdag 16 november 2017, 14:13
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Noord-Brabant, Noord-Holland, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry