Spetterende verjaardag van Missie Max

11/11
2017
Missie Max viert feest. En wel vanwege de 10e editie van deze speciale dag, voor het thuisfront van degenen op uitzending. Voor de 1400 gasten werd evenementenlocatie Hart van Holland in het Gelderse Nijkerk vandaag omgetoverd tot één grote feestzaal.

Families spreken hun geliefden toe in Litouwen.

Naast optredens van Thomas Bergen, Nielson, entertainmentband Sonny's Inc en de militaire orkesten, die allen de zaal uitstekend wisten te vermaken, waren er voor de kleintjes tal van activiteiten. En wie wilde kon zich te buiten gaan aan poffertjes, hamburgers, smoothies, taart, broodjes en andere lekkernijen.

Sportschoenen vergeten

Het thuisfront kreeg bovendien weer de kans om een videoboodschap op te nemen of een ‘goodybag’ te versturen naar hun relaties, vele duizenden kilometers verderop. Zoals Nicole, die van de gelegenheid gebruik maakt om niet alleen cadeautjes naar haar Bart te sturen, maar ook zijn sportschoenen. “Die is ie vergeten”, grinnikt ze.

Tijdens de live-verbindingen kunnen familie, vrienden en geliefden een glimp opvangen van hun relaties in missiegebieden.

Live-verbindingen

Hoogtepunt van deze 10e editie waren, net als de voorgaande jaren, de live-verbindingen met missiegebieden in onder meer Mali en Koeweit en op Zr. Ms. Rotterdam. Geliefden, vrienden en familieleden stonden in rijen klaar om via grote schermen een woordje te wisselen met ‘hun’ militairen. Inclusief handkusjes, veel groeten, gelukwensen en tranen.

‘Ik mis je’

Een meisje van een jaar of 6 durft eigenlijk niet, maar als ze ziet dat haar moeder en zusje wel met papa staan te praten, klautert ze toch het podium op. Met vochtige ogen pakt ze de microfoon. “Papa, ik mis je”, snikt ze. In de zaal wordt het stil, dit zijn precies de momenten die iedereen raakt. Je vader, moeder, geliefde of vriend(in) ineens op zo'n groot scherm zien is confronterend.
Maar er was ook ruimte voor grappen. Een moeder ziet voor het eerst sinds weken haar zoon weer en zegt: “Jemig jongen, wordt het niet eens tijd dat je naar de kapper gaat.” Hij reageert: “Nee ma, ik kom als meisje met lang haar terug."

Minister Ank Bijleveld, presentator Jan Slagter en Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer juichen voor de 10e verjaardag van Missie Max en de geboortedag van de CDS.

Verjaardagen

Voor luitenant-admiraal Rob Bauer was dit de eerste Missie Max als Commandant der Strijdkrachten. Op zijn verjaardag sprak hij het publiek toe: “Ik ben trots op u en al die militairen die dag in dag uit met durf, lef en trots hun werk in missiegebieden doen.”
Minister van Defensie Ank Bijleveld voegde daaraantoe: “Ik ben zelf ook moeder, dochter en partner. Ik kan me het gemis van het thuisfront goed voorstellen.”

In tegenstelling tot andere jaren wordt deze editie van Missie Max niet helemaal uitgezonden. Wel worden de mooiste momenten van de dag verwerkt in het programma Missie Max, dat eerste kerstdag wordt uitgezonden.

Datum: zaterdag 11 november 2017, 17:18
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Bergen, Gelderland, Koeweit, Limburg, Litouwen, Mali, Nijkerk, Noord-Holland, Rotterdam, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry