Bits of Freedom presenteert de sleepwet-kieswijzer

04/11
2017
Vandaag verspreidden we 20.000 brieven door Nederland namens de fictieve organisatie \'Rijksveiligheidsdienst\'. De Rijksveiligheidsdienst bestaat natuurlijk niet.

Met deze ludieke actie vragen  we aandacht voor de  de sleepwet-kieswijzer. Op basis van vijf scenario\'s en uitleg over de wet kan je zelf bepalen waar jij de grens trekt.

Bekijk eerst even de volgende video
https://www.bof.nl/wp-content/uploads/2017/11/20171104-Introductie-waartrekjijdegrens.mp4

Sleepwet-kieswijzer: waar trek jij de grens?

Met de sleepwet-kieswijzer kunnen bezoekers zelf beslissen welke van de bevoegdheden voor de AIVD in de nieuwe wet ze acceptabel vinden en welke ze te ver vinden gaan. Ook bevat de kieswijzer meer informatie over wat er nu precies in de nieuwe wet staat over deze bevoegdheden. De geschetste scenario’s en uitleg over wat er in de wet staat, helpen burgers om een geïnformeerde en onderbouwde keuze te maken bij het referendum.

Met deze actie vragen wij aandacht voor het naderende referendum: wij voeren campagne voor een “nee” tegen de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten waar op 21 maart 2018 een referendum over wordt gehouden. De scenario’s bevatten wat wij zien als de vijf grootste pijnpunten van de wet. Die pijnpunten moeten in een nieuwe wet voor de inlichtingen- en veiligheidsdiensten beter worden aangepakt.

Nog even over de briefIn de brief die we vandaag verstuurden wordt de ontvanger gevraagd om een afspraak te maken voor de installatie van een relay die hun woning aftapbaar zou maken. Uiteraard is dit niet het geval. De brief bevat een link die mensen direct doorstuurt naar de sleepwet-kieswijzer met uitleg. Ook als ontvangers contact opnemen via het vermelde telefoonnummer of emailadres in de brief krijgen ze direct uitleg dat het om een ludieke actie gaat.

Wat kan jij doen?Met deze campagne willen we de discussie starten. Maandag moet dit het onderwerp zijn waar tijdens de lunchpauze over gediscussieerd wordt. Zorg dat je goed geïnformeerd aan die discussie deel kan nemen. Vul de stemwijzer in en deel de stemwijzer met je vrienden en familie. Iedereen moet straks een keuze maken en laten we ervoor zorgen dat dit een geïnformeerde en onderbouwde keuze is.

Wil je vrijwilligen voor Bits of Freedom? Ook voor het referendum? Meld je dan aan als flexvrijwilliger!

Ik meld me graag aan als flexvrijwilliger

Je kunt me bereiken op dit e-mailadres:*

E-mailadres invullen

E-mailadres bevestigen

jQuery(document).bind(\'gform_post_render\', function(event, formId, currentPage){if(formId == 3) {} } );jQuery(document).bind(\'gform_post_conditional_logic\', function(event, formId, fields, isInit){} ); jQuery(document).ready(function(){jQuery(document).trigger(\'gform_post_render\', [3, 1]) } );

Datum: zaterdag 4 november 2017, 18:31
Bron: BitsOfFreedom
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry