Referendum sleepwet komt er definitief aan

01/11
2017
Het referendum over de sleepwet komt er echt aan! De Kiesraad heeft vanochtend definitief groen licht gegeven. \`Toevallig\` is vandaag ook bekend geworden dat de sleepwet pas volledig wordt ingevoerd na het referendum - om andere redenen overigens.

Drempel ruimschoots gehaaldTijdens de persconferentie gaf de Kiesraad het verlossende woord: de drempel van geldige verzoeken is ruimschoots gehaald. Na een steekproef en controle komt de Kiesraad tot een totaal aantal van maar liefst ruim 384.126 geldige verzoeken. Dat is een enorm aantal bezorgde burgers die gebruik hebben gemaakt van hun democratische recht om te laten weten dat ze gehoord willen worden.

Nu is het de taak van onze volksvertegenwoordigers, inclusief CDA-fractievoorzitter Buma, om de wet en de stem van burgers te respecteren. Want Nederland verdient een betere wet.

Invoering wet uitgesteldVanochtend werd \`geheel toevallig\` ook bekend dat de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) waarover het referendum gaat, pas op 1 mei volledig in werking zal treden. De invoering van de sleepwet wordt dus uitgesteld tot na het referendum. Maar de reden voor dit uitstel is niet zozeer de komst van het referendum (zoals wij hadden gevraagd), maar slechts van praktische aard: het optuigen van de nieuwe toetsingscommissie (TIB) blijkt toch meer tijd in beslag te nemen dan was verwacht. Op zich een goede beslissing, maar niet omdat men de uitslag van het referendum wil afwachten om de alsnog te verbeteren.

Campagne voeren voor het referendum?Overweeg je om campagne te voeren en wil je meer weten over de belangrijkste punten uit de wet? Kom dan naar één van onze informatieavonden op 14 of 22 november waar we de belangrijkste punten uit de wet zullen bespreken, de feiten van de fabels zullen scheiden en je vragen zullen beantwoorden.

Aanmelden voor de informatieavond

Datum: woensdag 1 november 2017, 10:09
Bron: BitsOfFreedom
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry