Ridders bij de Soldaat

31/10
2017
De musical Soldaat van Oranje ging gisteren precies 7 jaar geleden in de TheaterHangaar in Katwijk in première. Bij de viering van deze mijlpaal waren 2 van de 4 Ridders Militaire Willems-Orde: majoor Marco Kroon en de 100-jarige Brit Kenneth Mayhew.

Ridders Militaire Willems-Orde Kenneth Mayhew en Marco Kroon.

"De liederen die je hoort met de teksten erbij slaan zo erg goed op het werk dat wij als militair doen", zegt Kroon over Soldaat van Oranje. "Als wij niks doen, wie dan wel? Dat slaat precies op de kernwaarden en de reden waarom wij als militair, militair willen zijn."

Majoor Gijs Tuinman kon vanwege verplichtingen in de Verenigde Staten niet bij de speciale editie van de musical zijn. Hij en de voorzitter van het Kapittel van de Militaire Willems-Orde, generaal-majoor buiten dienst Henk Morsink, bezochten onlangs overigens de 4e nog levende drager van de Militaire Willems-Orde, de Amerikaan Edward Fulmer. Hij kan wegens gezondheidsredenen niet meer naar Nederland reizen.

Bijzonder

Bij de bijzondere voorstelling waren ook vertegenwoordigers van (buitenlandse) eenheden die de Militaire Willems-Orde hebben ontvangen. Een andere genodigde was de 100-jarige luitenant-kolonel bd James Megellas (VS), die deel uitmaakte van Operatie Market Garden, ook bekend als de Slag om Arnhem.

Record

Soldaat van Oranje brak sinds 2015 het theaterrecord voor de meeste bezoekers uit de Nederlandse theatergeschiedenis. Sinds de première was elke van de nu 2.274 voorstellingen uitverkocht. Meer dan 2.4 miljoen mensen zagen de voorstelling, gebaseerd op het boek van Engelandvaarder Erik Hazelhoff Roelfzema. Soldaat van Oranje is in elk geval nog te zien tot mei volgend jaar.

Meer over de jubileumvoorstelling is te lezen in de Defensiekrant van komende vrijdag.

Datum: dinsdag 31 oktober 2017, 10:47
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Arnhem, Gelderland, Katwijk, Verenigde Staten, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry