Reservisten bloeien op in Bollenstreek

27/10
2017
Zo'n 150 parttime militairen van de Nationale Reserve (Natres) oefenen tot zaterdagmorgen in de Bollenstreek. Ze patrouilleren sinds gisteren in uniform en met (ongeladen) wapen door de gemeentes Hillegom, Lisse en Teylingen. Inwoners kunnen vrijwillig helpen door bij de controlepunten mee te werken aan een veiligheidsonderzoek.

Militairen vragen een automobilist vrijwillig mee te doen aan een veiligheidscontrole.

De Natres bewaakt en beveiligt het Nederlands grondgebied en bestaat uit 3.000 reservisten. Het korps wil beter zichtbaar zijn in de maatschappij. Daarom oefent de eenheid in het optreden in stedelijk gebied en komt de samenwerking met civiele autoriteiten aan de orde.

Interessant

"We verwelkomen de militairen van de Nationale Reserve van harte", zei burgemeester Carla Breuer van de gemeente Teylingen (Sassenheim, Voorhout en Warmond). "Het is belangrijk dat zij op straat kunnen oefenen en voor onze inwoners is het interessant om de militairen zo dichtbij aan het werk te zien."

De Natres wil beter zichtbaar zijn in de maatschappij. Daarom oefent de eenheid in het optreden in stedelijk gebied.

Bijstand

Alle militairen horen bij 20 Natresbataljon, dat onderdeel is van 11 Luchtmobiele Brigade. De kerntaak van het Korps Nationale Reserve is het bewaken en beveiligen van het eigen grondgebied. Bewakings- en beveiligingsopdrachten bij vitale objecten en militaire bijstand bij rampenbestrijding zijn enkele voorbeelden. Nog enkele zijn militaire bijstand voor het handhaven van de openbare orde en veiligheid of militaire steunverlening aan militaire transporten.

Datum: vrijdag 27 oktober 2017, 11:48
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Hillegom, Lisse, Teylingen, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry