Nieuwe bewindspersonen gearriveerd bij Defensie

26/10
2017
Ank Bijleveld-Schouten van het CDA is de nieuwe minister van Defensie. Het departement heeft ook weer een staatssecretaris. Op die post, die sinds mei 2010 niet meer werd vervuld, zit vanaf vandaag Barbara Visser van de VVD. Beide vrouwen zijn vanmorgen beëdigd. Inmiddels hebben ze hun intrek genomen in hun departement aan het Plein.

Minister Bijleveld tekent de overdrachtsdossiers. Haar voorganger Dijkhoff kijkt toe.

De bewindsvrouwen werden bij de ingang van het ministerie welkom geheten onder muzikale begeleiding van het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee. In de ministerskamer vond de overdracht van de dossiers plaats. Na de ondertekening verliet Klaas Dijkhoff het ministerie. Hij bedankte na afloop het trompetterkorps voor de korte afscheidsaubade.

Ex-minister Dijkhoff verlaat het ministerie.

Vertrouwen herstellen

"Ik wil het vertrouwen in Defensie herstellen, zowel bij het personeel als in Nederland”, aldus Bijleveld vanmiddag. “Politiek, samenleving en Defensiepersoneel moeten er op kunnen vertrouwen dat de krijgsmacht haar taken zo goed mogelijk kan uitvoeren". Het kabinet investeert daarom fors in Defensie: 1,5 miljard euro. Met dat extra geld gaan we de krijgsmacht versterken en vernieuwen. Nederland heeft te maken met dreigingen en conflicten die ons rechtstreeks raken. Al deze ontwikkelingen maken dat de krijgsmacht harder nodig is dan ooit."

Staatssecretaris Visser wordt bij de ingang van het ministerie welkom geheten door plaatsvervangend secretaris-generaal Gazenbeek.

Staatssecretaris

Staatssecretaris Barbara Visser heeft veel respect voor de mannen en vrouwen van Defensie. "Zij zetten zich - soms met gevaar voor eigen leven - in voor ons land. Dit belangrijke werk moeten ze zo goed en zo veilig mogelijk kunnen doen. Daarvoor moeten ze juiste spullen hebben, voldoende collega’s om samen de klus te klaren en ze kunnen trainen en oefenen. En natuurlijk verdienen zij goede arbeidsvoorwaarden. Daar wil ik me graag in mijn rol als staatsecretaris voor inzetten. Mét en vóór alle mensen bij Defensie."

Datum: donderdag 26 oktober 2017, 14:00
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry