Naast rokjesdag, dierendag en secretaressedag nu ook Rookmelderdag!

23/10
2009
BEVERWIJK (EZPress) - Jaarlijks overlijden er gemiddeld 48 mensen bij woningbranden. Alhoewel Nederland langzaam doordrongen is van het feit dat een rookmelder levens kan redden, wordt er nog steeds niet naar gehandeld. Nog te vaak blijft de rookmelder in de verpakking in de kast liggen, worden de batterijen vanwege het irritante piepje verwijderd en nooit meer vervangen. Niet doordachte handelingen kunnen fatale gevolgen hebben.

`Als er ruimte is in het collectieve geheugen van de Nederlander voor rokjesdag, dierendag of een secretaressedag, past daar ook nog wel een Rookmelderdag bij`, aldus Marlies Gorissen, Hoofd marketing & communicatie van de Nederlandse Brandwonden Stichting.

De Rookmelderdag, die sinds 2004 informeel wordt georganiseerd, moet een formelere status krijgen. Een nieuwe pagina bij Wikipedia is inmiddels in de maak. Er is gekozen voor een permanente koppeling tussen de Rookmelderdag en de overgang van zomertijd naar wintertijd. Dit jaar zal de Rookmelderdag daarom op zaterdag 24 oktober a.s. zijn. Het terugdraaien van de klok is praktisch gezien een handig moment om ook de rookmelder even na te lopen. `Het kost je jaarlijks maar 5 minuten om de rookmelder te testen. Dit kan je leven redden. Dan moet je wel hele goede argumenten hebben om niet aan Rookmelderdag te doen`, aldus Gorissen.

//Einde bericht

Bron: Nederlandse Brandwonden Stichting

Dit is een origineel persbericht. EZPressĀ® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 23 oktober 2009, 09:33
Bron: EZPress Gezondheid
Categorie: Wetenschap
Tags: Beverwijk, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry