Al 50 sleutelpersonen die statushouders wegwijs kunnen maken

20/10
2017
DEN HAAG (EZPress) - Het Ondersteuningsprogramma Gezondheid Statushouders betrekt (ex-)vluchtelingen die al langer in Nederland zijn bij lokaal gezondheidsbeleid gericht op mensen die pas kort geleden een verblijfsvergunning hebben gekregen.

Deze zogenaamde sleutelpersonen ondersteunen gemeenten bij de uitvoering van activiteiten, bijvoorbeeld als voorlichter of ervaringsdeskundige.

De sleutelpersonen weten als geen ander tegen welke problemen nieuwkomers aanlopen en welke ondersteuning ze nodig hebben. Zij begrijpen de achtergrond van de statushouders en ze begrijpen hoe de gezondheidszorg in Nederland werkt en dat is een goede combinatie om nieuwe statushouders te kunnen helpen.

Sleutelpersonen kunnen gemeenten helpen om statushouders te bereiken en te betrekken bij gemeentelijke activiteiten. Maar ook bij beleidsontwikkeling of plannen van aanpak. Ook professionals in zorg en preventie hebben baat bij de voorlichtende en adviserende rol van sleutelpersonen.

Ruim 50

Sinds de start van het Ondersteuningsprogramma Gezondheid Statushouders zijn er al ruim 50 sleutelpersonen getraind door Pharos en GGD GHOR Nederland en aan de slag in alle delen van het land. De sleutelhouders krijgen in de training handvatten om mee aan het werk te gaan (zie de links naar de filmpjes hieronder).

Gezondheid cruciaal

Een goede gezondheid is cruciaal voor de participatie en integratie van statushouders. Andersom is het zo snel mogelijk volwaardig meedoen in de Nederlandse samenleving het beste recept voor een goede gezondheid en welzijn van deze nieuwkomers.

//Einde bericht

Bron: VNG

Dit is een origineel persbericht. EZPressĀ® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 20 oktober 2017, 11:45
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry