BBned investeert in nieuwe generatie breedbandinfrastructuur voor de zakelijke markt

29/10
2009
HOOFDDORP (EZPress) - BBned kondigt vandaag aan zijn access portfolio voor de zakelijke markt uit te breiden. De telecom operator doet dit met ethernet diensten op basis van de nieuwe generatie access technologieën VDSL2, SHDSL.bis en glasvezel. Hiermee is BBned de eerste multi access operator in Nederland die deze toekomstvaste diensten op wholesale basis aanbiedt.

In de zakelijke markt is een groeiende vraag naar kosteneffectieve en schaalbare ethernet diensten. Daarnaast willen bedrijven steeds vaker dezelfde verbinding kunnen gebruiken voor meerdere diensten. BBned speelt hier op in door te investeren in de nieuwe generatie ethernet diensten SHDSL.bis, VDSL2 en glasvezel. Hiermee biedt BBned bedrijven een compleet portfolio hoogwaardige access diensten.

Rob Hoogma, Commercieel Manager BBned Wholesale: 'Vanaf de oprichting is BBned hét alternatief in de zakelijke breedbandmarkt. Destijds geloofden we in concurrentie op het niveau van access infrastructuur en daar geloven we nog steeds in. Gezien de ontwikkelingen in de zakelijke markt is het moment daar om te investeren in een nieuwe generatie breedbandinfrastructuur en een toekomstvaste dienstverlening.'

Het komende jaar rolt BBned SHDSL.bis en VDSL2 uit op 32 locaties. Voor 2011 wil het bedrijf dit aantal verviervoudigen. Met de nieuwe SDSL variant kunnen symmetrische snelheden tot 20 Mbps worden gerealiseerd, VDSL2 bereikt snelheden tot 50 Mbps downstream en 20 Mbps upstream. En met glasvezel zijn snelheden tot 1 Gbps mogelijk.

VDSL2, SHDSL en glasvezel

VDSL2 en SHDSL.bis zijn kosteneffectieve oplossingen voor bedrijven in het midden zakelijke segment. Met deze diensten wordt de kloof overbrugd tussen de huidige zakelijke DSL diensten en glasvezel.

'We merken dat veel bedrijven steeds vaker dezelfde verbinding willen gebruiken voor meerdere diensten, zoals internet, telefonie, pinnen en online webtransacties. Hiervoor is een symmetrische bandbreedte van minimaal 2 tot 3 Mbps zonder overboeking een belangrijke eis. Met ADSL2+ is dat niet mogelijk, met ethernet diensten op basis van SHDSL.bis en VDSL2 wel. En door service garanties toe te voegen aan de diensten hebben we voor de zakelijke markt een hoogwaardig en kosteneffectief dienstenportfolio', aldus Rob Hoogma.

Bedrijven die behoefte hebben aan meer bandbreedte kunnen ook terecht bij BBned. De operator kon al glasvezel leveren op een aantal bedrijventerreinen in Nederland, waaronder de gehele Rotterdamse haven. Naast deze terreinen gaat BBned vanaf nu ook landelijk glasvezel aanbieden aan de zakelijke markt. Hiermee is BBned de eerste multi access operator die zo'n compleet portfolio ethernet diensten op wholesale basis aanbiedt.

Over BBned

BBned biedt een compleet portfolio hoogwaardige breedbanddiensten aan service providers, systeem integrators en telecom bedrijven. BBned heeft een landelijk dekkend multi access netwerk gebaseerd op verschillende technologieën, zoals ADSL, SDSL, VDSL en glasvezel. De operator is opgericht in juli 2000 en gevestigd in Hoofddorp. BBned is een 100% dochter van de Telecom Italia Groep. De service providers BBeyond, InterNLnet en Alice maken deel uit van BBned. Met deze providers bedient BBned consumenten en de zakelijke markt. Ga voor meer informatie naar: www.bbned.nl.

//Einde bericht

Bron: BBned

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 29 oktober 2009, 13:57
Bron: EZPress ICT
Categorie: Internet en ICT
Tags: Rotterdam, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry