De week van the Hague security delta, privacyplannen en Conway’s game of Tetris

22/09
2017
Een stukje service van ons naar jou toe: mooie, ontroerende, zorgwekkende en/of hilarische linkjes over internetvrijheid die we deze week ontdekten en graag met je delen.

Deconstructie van The Hague Security DeltaWe hebben ons al eerder verbaasd over de manier waarop The Hague Security Delta kritiekloos een commerciële veiligheidsagenda het publieke domein in kan pushen. Maaike Goslinga en Dimitri Tokmetzis hebben voor De Correspondent eens goed uitgezocht wie er nou achter die club zitten en wat ze doen. De korte samenvatting: het is een clubje mannen in pakken die met overheidssubsidie (en het geld van de leden) aan de overheid uit komt leggen dat alleen het bedrijfsleven onze vermeende veiligheidsproblemen kan oplossen.

De Correspondent: Ze moesten Nederland veiliger maken, maar bouwden vooral luchtkastelen

Is patchen moeilijk, en is dat belangrijk?Je hebt overal in het nieuws kunnen lezen dat Equifax de gegevens van 143 miljoen Amerikanen heeft gelekt. Dit kwam omdat Equifax de systemen niet up-to-date had gehouden: van een beveiligingsprobleem waar al sinds maart een oplossing voor was, was bij Equifax de oplossing nog niet geïmplementeerd (nog niet gepatcht dus). Een veelgehoorde reactie is dat het up-to-date houden van systemen in een complex IT-landschap heel erg moeilijk is. Cryptograaf Matthew Green laat overtuigend zien waarom dit een nonsens argument is. Ja, het up-to-date houden van systemen is heel moeilijk. Dat is waarom je er dus volgens hem altijd voor moet zorgen dat je meerdere lagen van barrières inbouwt.

Matthew Green: Patching is hard; so what?

De privacyplannen van het kabinetAfgelopen dinsdag presenteerde het kabinet haar financiële plannen voor 2018. Privacy Barometer zette de plannen die onze privacy kunnen raken op een rijtje. De conclusie is dat het kabinet helaas inzet op nog meer gegevens verzamelen en uitwisselen. Het is echt een treurig lijstje als je het zo op een rijtje ziet.

Privacy Barometer: Prioriteiten 2018: meer gegevens verzamelen en uitwisselen

Bits of Freedom zet zich als stichting in voor digitale vrijheid en privacy. Om ons werk onafhankelijk te kunnen doen zijn wij afhankelijk van donateurs. Wil je op een andere manier jouw steentje bijdragen? Word dan vrijwilliger!

Word donateur

Word vrijwilliger

Zcash en Photoshop voor audioWe merken de laatste tijd steeds vaker dat media die dat eerder niet deden aandacht beginnen te besteden aan technologie en het internet. Zo ook de Amerikaanse podcast Radiolab. Ze maakten bijvoorbeeld een heel spannende aflevering over de ceremonie waarmee de geheime sleutel van de cryptomunt Zcash werd gegenereerd en weer vernietigd.

Radiolab: The Ceremony

Ook keken ze of het mogelijk is om met de \`photoshop voor audio\`, die Adobe binnenkort gaat leveren, en geavanceerde videotechnologie je eigen fake nieuws te maken. De toekomst waar zij zich zorgen over maken (en wij eigenlijk ook wel) is er eentje waarin iemand als Trump bij het uitkomen van de \`grab \'em by the pussy\` video had kunnen zeggen dat het nep was, plausible deniability dus. De podcasters komen een heel eind (zie de video hieronder), maar hun poging is nog steeds vrij gemakkelijk als nep te herkennen. De vraag is: hoe lang blijft dat nog zo?

https://bof.nl/wp-content/uploads/2017/09/20170922-radiolab-breaking-news-obama-on-golf.mp4
bron: futureoffakenews.com

Radiolab: Breaking News

De EFF stapt uit uit de W3C vanwege DRMWe hebben er hier in ons weekoverzicht vaker aandacht aan besteed: de plannen om een Digital Rights Management module als internetstandaard aan te nemen. De Electronic Frontier Foundation (EFF) heeft er alles aan gedaan om dat proces bij de W3C (de club die de standaarden van het internet vastlegt) stop te zetten. Dat is nu definitief mislukt. De EFF heeft daarom besloten om uit de W3C te stappen.

DRM is wat ons betreft altijd een slecht idee. Je wilt immers kunnen zien welke code er op je computer draait. Voor beveiligingsonderzoekers creëert dit extra onzekerheid: kunnen ze hun werk nog wel blijven doen? En het zou ook zomaar kunnen dat het in de toekomst moeilijker wordt om alternatieve browsers voor bijvoorbeeld mensen met een visuele beperking te maken.

EFF: An open letter to the W3C Director, CEO, team and membership

Tetris in Conway\'s Game of LifeHackers houden van een uitdaging. We weten dat Conway\'s beroemde Game of Life \`Turing complete\` is. Dat betekent dat je er een computer mee moet kunnen simuleren. En dat je er dus Tetris mee moet kunnen maken. Een team van ongeveer zeven mensen heeft daar anderhalf jaar aan gewerkt, maar ze hebben het wel voor mekaar gekregen.

 

Stackexchange: Build a working game of Tetris in Conway`s Game of Life

Datum: vrijdag 22 september 2017, 15:26
Bron: BitsOfFreedom
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry