Karla Peijs overhandigt manifest aan staatssecretaris

28/09
2009
AMERSFOORT (EZPress) - Op woensdag 30 september zal Karla Peijs het verkeers-manifest overhandigen aan staatssecretaris Tineke Huizinga van Verkeer en Waterstaat. Dit manifest spoort politieke partijen en ge-meentebesturen aan om verkeersveiligheid op te nemen in hun programma voor gemeenten, met het oog op de raadverkiezingen van 3 maart 2010.

Karla Peijs is voorzitter van Veilig Verkeer Nederland. Er is bewust gekozen voor een manifest om een duidelijk statement te maken naar de lokale politiek. Het manifest is verspreid onder alle gemeentelijke partijen van Nederland. De 290 lokale afdelingen van Veilig Verkeer Nederland zullen lokaal aandacht vragen voor het manifest.

Karla Peijs; `In iedere gemeente zijn onveilige situaties, bewoners kennen deze plekken. Laten we er werk van maken om dit soort plekken tot het verleden te laten behoren. Verkeersveilig-heid is een voorwaarde voor een leefbare omgeving. Daarom hebben wij dit manifest opge-steld.` Daarnaast moeten gemeenten een rol spelen in de bewustwording bij de burgers dat hun eigen gedrag ook bijdraagt aan verkeersveiligheid. Ook staatssecretaris Huizinga onder-streept dat verkeersveiligheid een zaak van iedereen is. `Of je nu in de Randstad woont of in Oost-Groningen, verkeersveiligheid is overal belangrijk.`

De staatssecretaris neemt het manifest in ontvangst en opent tegelijkertijd het nieuwe verenigingshuis van Veilig Verkeer Nederland in Amersfoort.

//Einde bericht

Bron: Veilig Verkeer Nederland

Dit is een origineel persbericht. EZPressĀ® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: maandag 28 september 2009, 11:16
Bron: EZPress Verkeer en Vervoer
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Amersfoort, Groningen, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry