Grootste marineschip vol hulpgoederen naar Caribisch gebied

20/09
2017
Het logistiek ondersteunings- en bevoorradingsschip van de Koninklijke Marine Zr. Ms. Karel Doorman is vanmiddag uit de haven van Den Helder vertrokken. Het vaart in ongeveer 2 weken naar het Caribisch gebied met hulpgoederen voor Sint-Maarten, Saba en Sint Eustatius.

Een kraan hijst een vuilnisauto aan boord van Zr. Ms. Doorman.

Van schoolspullen tot politieauto`s

De lading loopt uiteen: schoolmeubilair en 3 paviljoententen voor 36 schoolklassen, 10 zendmasten voor mobiele telefonie, 18 politieauto’s, 12 kiepvrachtwagens, 8 watertankvrachtwagens, 2 mobiele commando-units, levensmiddelen en toiletpapier. Ook is er materieel aan boord als bulldozers en graafmachines om rommel op te ruimen.

De goederen zijn bedoeld voor herstelwerk. Verder zijn er spullen aan boord die via spontane acties zijn ingezameld. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties stelde de lading samen. Dat gebeurde in overleg met andere ministeries en het Rode Kruis.

Het 205 meter lange en 30 meter brede schip kwam vrijdag in Den Helder, nadat het was teruggeroepen van een internationale oefening in de Oostzee. De afgelopen dagen is in Den Helder hard gewerkt om het schip vol te laden met hulpgoederen voor de 3 eilanden. Die zijn zwaar getroffen door orkaan Irma. Op de kade in Den Helder zorgden verschillende hijskranen van de marine ervoor dat de lading aan boord kwam.

Het grootste schip van de Marine vertrok rond 13.30 uur uit Den Helder.

Datum: woensdag 20 september 2017, 14:41
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Den Helder, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry