Twee derde van de Nederlanders vindt Prinsjesdag een wassen neus

18/09
2017
Prinsjesdag moet worden uitgesteld tot de formatie is afgerond

Amersfoort, 18 september 2017 – Twee derde van de Nederlanders vindt Prinsjesdag met een demissionair kabinet een wassen neus. Dit blijkt uit jaarlijks onderzoek rondom Prinsjesdag onder ruim 1.000 Nederlanders van Raet, HR-dienstverlener. Meer dan de helft van de Nederlandse bevolking (56%) vindt dat deze belangrijke parlementaire dag zou moeten worden uitgesteld tot de formatie van het kabinet is afgerond.

Een groot deel van de Nederlandse bevolking vindt dat uitstel niet moet leiden tot afstel. 65 procent ziet Prinsjesdag namelijk als een waardevolle Nederlandse traditie, met name onder ouderen is deze traditie populair (84%). Daarnaast heeft Raet gevraagd waar Nederlanders zich het meest op verheugen rondom Prinsjesdag. Naast de samenstelling van de Miljoenennota wordt er reikhalzend uitgekeken naar de troonrede door Koning Willem Alexander, de verschijning van Koningin Maxima en de hoedjes van het publiek.

Waar Nederlanders naar uitkijken wordt veelal bepaald door geslacht, inkomen en generatie. Hieronder enkele opvallende verschillen:

- Boven modaal verdieners verheugen zich het meest op de samenstelling van de miljoenennota (56%)

- Vrouwen kijken meer uit naar de verschijning van Koningin Maxima (21%)

- 25-34 jarigen verheugen zich vaker op de hoedjes van het publiek (20%)

- Van alle leeftijdsgroepen verheugd generatie Z zich het meest op een glimp van de koningskinderen (19%)

Joke van der Velpen, Kennismanager bij Raet: “Er is altijd veel te doen om Prinsjesdag. De afgelopen jaren ging het vooral over uitgelekte maatregelen, dit jaar is er veel aandacht voor het demissionaire kabinet. Ondanks alle commotie zien we dat Prinsjesdag voor de Nederlandse bevolking vooral een waardevolle traditie is. Om ook het inhoudelijke deel van Prinsjesdag aantrekkelijker te maken is het belangrijk de maatregelen begrijpelijk te maken. Daarom focussen wij ons bij Raet op het doorrekenen van de plannen. Zodat Nederlanders weten welke impact de kabinetsplannen voor 2018 hebben op hun financiële situatie, omdat we het belangrijk vinden dat iedereen inzicht heeft in wat de maatregelen voor zijn portemonnee betekenen. Mochten de maatregelen wijzigen wanneer de formatie is afgerond, passen wij onze berekeningen natuurlijk aan.”

Bruto-netto berekening

Op de website van Raet en via de Raet Netto app kunnen Nederlanders het hele jaar door het nettoloon berekenen op basis van hun bruto salaris. Dit is een zeer nauwkeurige berekening, waarbij ook verschil in cao’s en persoonlijke omstandigheden worden meegenomen. Direct na de troonrede verwerkt Raet de maatregelen, speciaal voor mensen die willen weten welk effect de Miljoenennota heeft op hun netto salaris. Aan het einde van de dag kunnen belangstellenden de berekeningen uitvoeren via http://www.raet.nl/bruto-netto-salaris-berekenen. Daarna nog steeds vragen? De dag na Prinsjesdag opent Raet haar Service Center tussen 10:00 en 12:00 uur en tussen 13:00 en 15:00 uur waar telefonisch alle vragen over het effect op het salaris en op HR-zaken kunnen worden gesteld. Het Service Center is bereikbaar via: 088-230 2525.

Datum: maandag 18 september 2017, 09:44
Bron: Marcommit
Categorie: Economie

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry