Besluit op bezwaar tariefverlaging koperen aansluitlijnen KPN

14/08
2017
DEN HAAG (EZPress) - In 2016 heeft de ACM met een last onder dwangsom KPN gedwongen om de tarieven van koperlijnen in de periode oktober 2012 tot en met juli 2015 te verlagen. KPN en Tele2 hadden tegen dit besluit bezwaar ingediend. Na beoordeling van de bezwaren concludeert de ACM dat KPN de tarieven moet verlagen.

Voldoende ruimte tussen de tarieven

KPN is eigenaar van het koperen telecomnetwerk. Om concurrenten een kans te geven telecomdiensten aan te bieden moet KPN andere telecombedrijven toegang bieden op zijn netwerk. Er moet voldoende marge zitten tussen de tarieven die KPN hiervoor in rekening brengt en de tarieven die KPN in rekening brengt voor haar commerciƫle producten. KPN had in de periode van oktober 2012 tot en met juli 2015 onvoldoende ruimte gelaten tussen deze twee tarieven. Dit is in strijd met de regels die de ACM in 2011 aan KPN heeft opgelegd in het marktanalysebesluit Ontbundelde toegang.

Gevolgen van dit besluit

Het gevolg van dit besluit van de ACM is dat KPN de tarieven voor koperen aansluitlijnen moet verlagen en op zijn website moet publiceren. KPN heeft dat gedaan. De dwangsom kan dan ook achterwege blijven.

//Einde bericht

Bron: ACM

Dit is een origineel persbericht. EZPressĀ® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: maandag 14 augustus 2017, 12:44
Bron: EZPress Telecom
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry