Zeker 130 rebellen gedood in Afghaanse Kunduz

09/11
2009
KUNDUZ (ANP) - Bij een grote operatie in de Afghaanse provincie Kunduz zijn volgens de NAVO zeker 130 strijders van de Taliban gedood. Dat meldde een NAVO-woordvoerder maandag. Een strijdmacht bestaande uit zevenhonderd Afghaanse en vijftig NAVO-militairen waren bij de vijf dagen durende operatie betrokken. De Taliban werden uit een reeks dorpen verdreven. Onder de Afghanen en de NAVO-troepen zijn geen doden gevallen. Volgens gouverneur Mohammad Omar van Kunduz hadden de gevechten in en rond het district Char Dara plaats.

Een zegsman van de Taliban noemde de cijfers overdreven en sprak van ,,propaganda'' door de NAVO. Volgens hem zijn slecht vijf opstandelingen omgekomen. De Taliban hebben de afgelopen maanden de macht overgenomen in een groot aantal dorpen in Kunduz. In deze provincie in het noorden van Afghanistan zijn vooral Duitse militairen gelegerd.

Char Dara was eind september het toneel van een luchtaanval waarbij tientallen doden vielen onder wie veel burgers. De aanval had plaats nadat Taliban-strijders twee tankwagens had gekaapt.

Datum: maandag 9 november 2009, 13:54
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Afghanistan

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry