MendriX koppelt met TomTom Webfleet

11/08
MAARSSEN (EZPress) - TomTom Telematics en MendriX zijn druk bezig met de ontwikkeling van een koppeling tussen MendriX en TomTom Webfleet. Met deze koppeling kunnen geplande taken vanuit MendriX worden doorgezet naar de TomTom mobiele apparaten. Nadat een laad- of lostaak is afgehandeld wordt deze gereedmelding inclusief afleverdetails direct terug gekoppeld naar MendriX.

TomTom levert de Webfleet mobiele apparaten. Deze worden voor navigatie gebruikt en hebben via een simkaart verbinding met het TomTom Webfleet platform. Als een chauffeur op het adres aangekomen is en start met laden of lossen, wordt deze tijd als starttijd van de taak in MendriX genoteerd. De tijd waarop de chauffeur de taak beëindigt, wordt gezien als eindtijd van de taak. Hierna is de taak in MendriX dus afgerond zonder handmatige acties van de planner. Daarna kan de order worden gefactureerd.

Directeur Mark van der Hijden van MendriX zegt: “Het partnerschap met TomTom Telematics past perfect bij ons. MendriX oplossingen zijn eenvoudig te integreren met alle systemen.” MendriX zelf biedt met MendriX Mobile op de smartphone van de chauffeur al een complete oplossing. Toch zoekt MendriX regelmatig de samenwerking met telematica aanbieders zoals nu met TomTom Webfleet. “Zo kunnen in dit geval ook Webfleet klanten profiteren van de voordelen die MendriX biedt. Bij MendriX is alles mogelijk. Zowel op het gebied van koppelingen als andere vragen die klanten mogen hebben.”

(b)MendriX TMS(/B)

MendriX maakt nu onderdeel uit van het het .connect Partner Programme van TomTom Telematics. Dit programma levert aanbieders van softwareondersteuning op het gebied van ontwikkeling en commerciële support voor de integratie met het TomTom Telematics Webfleet platform. Dankzij de waardevolle data van het wagenparkmanagement, kunnen nu ook Webfleet klanten alles uit MendriX TMS halen. Terwijl ook MendriX klanten die voor TomTom Telematics kiezen, eenvoudig de koppeling kunnen maken.

(b)Flexibele TMS oplossing(/B)

De koppeling tussen MendriX TMS en Webfleet biedt ondernemingen die gebruik maken van Webfleet, een zeer flexibele TMS oplossing. Met Live Gebeurtenissen was het al zo in MendriX TMS dat gebaseerd op de locatie van het voertuig en de geschatte aankomsttijd (ETA, Estimated Time of Arrival), de klant op de hoogte blijft van afspraken en levertijden. Nu er straks een standaard koppeling ligt, biedt dat kansen voor zowel MendriX’ als Webfleet klanten.

(b)MendriX Mobile(/B)

MendriX zelf biedt ook een mobiele oplossing in de vorm van MendriX Mobile. Van der Hijden licht toe hoe dat eventueel ook nog van meerwaarde kan zijn: “MendriX onderscheidt voertuig automatisering via partners of de cloud van het voertuig zelf. Hieronder vallen ook temperatuurkoppelingen, en op afstand bestuurbare sloten. Dit koppelen we allemaal. Na verregaande integratie met ons TMS kunnen we daar ook signaleringen (meldingen aan planner of chauffeur) en rapportages voor instellen. Het gaat zelfs zo ver dat ook de eindklant (klant van onze klant) in de webportal van MendriX de status van zijn levering kan volgen.”

//Einde bericht

Bron: MendriX

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 11 augustus 2017, 10:44
Bron: EZPress ICT
Categorie: Internet en ICT
Tags: Maarssen, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry