8e editie Reinigingsdemodagen toont innovatiekracht afval- en reinigingsbranche

09/06
2017
AMSTERDAM (EZPress) - Ondernemers in de afval- en reinigingsbranche zetten steeds meer in op de ontwikkeling van schoon vervoer waarbij zero emission de norm wordt. Dit werd duidelijk tijdens de afgelopen Reinigingsdemodagen, waar maar liefst 86 exposanten uit de afval- en reinigingsbranche aan bijna 2.500 bezoekers hun nieuwste producten en innovaties toonden.

RDD 2017

Op 31 mei en 1 juni werd de 8e editie van de Reinigingsdemodagen gehouden op het RDW testcentrum in Lelystad. Centraal stonden weer de 18 leden van RAI Vereniging die sinds de start van het event de basis vormen.

Een branche die midden in de samenleving staat: de ontwikkeling naar vervoer zonder uitstoot van CO2 of schadelijke stoffen, ontgaat ook de afval- en reinigingsbranche niet. De noodzaak om de uitstoot van CO2 en schadelijke stoffen verder terug te dringen is momenteel een van de belangrijkste thema’s voor deze industrie.

Breed scala aan bezoekers

Dit jaar maakten bijna 2.500 bezoekers kennis met de nieuwste producten en innovaties op het gebied van afvalinzameling. Opvallend was weer de brede samenstelling van de bezoekers: van wagenparkbeheerders, chauffeurs/machinisten, inkopers, beleidsmedewerkers van gemeenten tot en met wethouders. Dat is ook meteen de sleutel tot het succes van het event. De RDD is een laagdrempelig, interactief en gratis netwerkevent, waarbij alle maatschappelijke trends en innovaties onder één ‘dak’ zijn te zien.

Kennissessie zero emission

Tijdens een druk bezochte kennissessie over ‘zero emission’ vervoer presenteerden de stad Groningen, VDL Enabling Transport Solutions (ETS) en Holthausen Groep een aantal praktijkvoorbeelden over de toepassing van elektrische aandrijving (met onder andere waterstof als energiedrager) in de afvalinzameling. De sessie werd ingeleid door het ministerie van Infrastructuur en Milieu. IenM benadrukte de aanwezige ondernemers en overheden om vooral door te gaan op de ingeslagen weg. De inzet naar zero emission is onomkeerbaar. Om de verduurzaming van de afvalinzameling in een verdere versnelling te krijgen, pleitte IenM dat de sector samen met overheden en andere betrokken partijen intentieverklaringen opstellen om richting te geven aan de duurzaamheidsambities.

Over de Reinigingsdemodagen

De Reinigingsdemodagen is dé toonaangevende vakbeurs voor de afval- en reinigingssector die van 31 mei en 1 juni plaatsvond op het RDW Testcentrum in Lelystad. Een begrip voor iedereen die professioneel actief is in de afval- en reinigingswereld. Vertegenwoordigers van gemeentelijke reinigingsdiensten, provincies, waterschappen, afvalverwerkers en aanverwante bedrijven kunnen daar de laatste technologieën, noviteiten, trends, ontwikkelingen en producten zelf zien, ervaren en met elkaar netwerken. De Reinigingsdemodagen zijn een initiatief van de leden van RAI Vereniging.

//Einde bericht

Bron: RAI Vereniging

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 9 juni 2017, 13:48
Bron: EZPress Milieu
Categorie: Natuur en Milieu
Tags: Amsterdam, Flevoland, Groningen, Lelystad, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry