MPG. ontwikkelt succesvolle chatbot

03/08
2017
AMSTELVEEN (EZPress) - Amstelveen, 2 augustus 2017– Crossmedia communicatie- en contentmarketingbureau MPG. heeft met de ontwikkeling van chatbots een nieuwe stap gezet in het realiseren van 1-op-1 contact met de consument. Onlangs is de Groenteboost-chatbot voor Albert Heijn gelanceerd via Facebook messenger. MPG. is verantwoordelijk voor de strategie, ontwikkeling, implementatie, content en begeleiding.

Dolly van den Akker, business directeur MPG. Nederland: ‘Contentmarketing heeft de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt naar steeds persoonlijkere communicatie tussen merken en hun publiek. Conversational commerce via chatbots is de nieuwste stap in directe en effectieve communicatie met de klant. MPG. investeert in kennis en kunde om onze opdrachtgevers altijd optimaal te kunnen adviseren en bedienen. Ontwikkeling van chatbots is daar een onderdeel van, met als meest recente oplevering de Groenteboost voor Albert Heijn. Ik ben trots op ons team, dat onder leiding van Dimitri Heikamp in korte tijd een zeer succesvolle tool voor Albert Heijn heeft neergezet.’

Dimitri Heikamp, client content director MPG.: ‘De chatbot Groenteboost ontwikkelden we samen met Albert Heijn om Nederland op een makkelijke manier meer groente te laten eten. De chatbot geeft geautomatiseerde groenterecepten, -tips en -weetjes op die momenten dat klanten dat willen. Daarnaast staat een webcareteam klaar om waar nodig vragen van gebruikers 1-op-1 te beantwoorden.

De Groenteboost chatbot helpt dagelijks exponentieel meer klanten. Een resultaat dat we konden bereiken dankzij onze jarenlange ervaring met klanten van Albert Heijn, data, webcare en recept- en productkennis. De hybride chatbot; een combinatie van echt mensenwerk met de geautomatiseerde berichten, is inmiddels doorontwikkeld tot een breed en flexibel inzetbaar chatbotplatform, waar diverse disciplines van Albert Heijn op kunnen worden aangesloten.’

Over MPG.

MPG., al 45 jaar specialist in communicatiestrategieën en contentmarketing, ontwikkelt communicatie- en contentstrategieën en de oplossingen voor merken. Redactioneel en branded, digitaal, in print of live, en omnichannel als het kan. MPG. wil zo audiences inspireren en informeren met verhalen die er voor hen toe doen.

Op elk moment dat zij zelf bepalen. De ca. 90 medewerkers van MPG. ondersteunen merken in het complete communicatietraject: van het ontwikkelen van de positionerings- en communicatiestrategieën, tot concept, creatie, uitvoering en het meetmoment van het eindresultaat.

MPG. is specialist binnen vier focusbranches; retail, food, finance en non profit.

MPG. produceert en onderhoudt tientallen magazines, websites, apps, events en video’s. In de eigen foto- en filmstudio, de Today Studio’s, ontwikkelt MPG. jaarlijks meer dan 1.000 foto- en videoproducties.

MPG. werkt onder andere voor A-merken zoals Ahold, ABN AMRO, KPN, UWV, Mona, KNMV, Espria, Rabobank en Staatsbosbeheer. Het hoofdkantoor staat in Amstelveen. Internationaal opereert MPG. onder de naam MPG. Concepts met een kantoor in New York.

//Einde bericht

Bron: MPG

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 3 augustus 2017, 08:51
Bron: EZPress ICT
Categorie: Internet en ICT
Tags: Amstelveen, New York, Noord-Holland, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry