Museum Speelklok maakt muzikale collectie tastbaar voor blinden en slechtzienden

02/08
2017
UTRECHT (EZPress) - Museum Speelklok, al meer dan 60 jaar gevestigd in de Utrechtse binnenstad, is met het projectplan “Tastbare Muziek” genomineerd voor de RAAK-stimuleringsprijs 2017. Als het aan Museum Speelklok ligt, volgen blinde en slechtziende bezoekers vanaf januari 2018 speciale rondleidingen in het vrolijkste museum van Nederland.

Tastbare Muziek

Voor het programma “Tastbare Muziek” wil Museum Speelklok meerdere permanente rondleidingen ontwikkelen en organiseren voor (en door!) blinden en slechtzienden. Door te werken met ziende, blinde en slechtziende rondleiders wordt tijdens rondleidingen het gehoor en de tastzin geprikkeld bij zowel bezoekers met, als bezoekers zonder een visuele beperking. Hierdoor wil het museum de muzikale beleving voor alle bezoekers intensiveren.

De RAAK-stimuleringsprijs wordt op 11 september 2017 voor het tweede jaar op rij uitgereikt om musea te stimuleren hun collectie toegankelijk te maken voor blinden en slechtzienden.

Stemmen

Van 1 augustus tot 10 september kan heel Nederland stemmen op Museum Speelklok via http://raakstimuleringsprijs.nl/deelnemers/museum-speelklok/

//Einde bericht

Bron: Museum Speelklok

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 2 augustus 2017, 10:32
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry