Koning en minister-president bij Nederlandse Veteranendag

20/06
2017
Zijne Majesteit de Koning en minister-president Rutte wonen zaterdag 24 juni 2017 in Den Haag de 13e Nederlandse Veteranendag bij.

De dag begint met een bijeenkomst in de Ridderzaal waar de minister-president een toespraak houdt. Aansluitend krijgen veteranen op het Binnenhof medailles uitgereikt. Vier personen krijgen de medaille opgespeld door onder anderen de minister-president en minister Hennis-Plasschaert van Defensie. Naast deze groep krijgen tachtig veteranen de Herinneringsmedaille voor Internationale Missies.

Na afloop van de uitreiking van de medailles, heeft de Koning onder andere een korte ontmoeting met leerlingen van de winnende klas van de scholierenvlogwedstrijd ‘Veteranen Bedankt’ en met de vier decorandi.

In de middag neemt de Koning het defilé af op de Kneuterdijk waaraan ruim honderd detachementen deelnemen. Vijftig detachementen zijn veteranen en de overige detachementen vertegenwoordigen de krijgsmachtdelen.

Veteranendag is ingesteld door de regering en wordt georganiseerd door het Nationaal Comité Veteranendag, met ondersteuning van het ministerie van Defensie. Het is een eerbetoon aan de ruim 115.000 Nederlandse veteranen - van de Tweede Wereldoorlog tot en met de missie in Mali - die zich hebben ingezet in dienst van de vrede. Doel is om maatschappelijke erkenning en waardering voor veteranen te bevorderen.

Datum: dinsdag 20 juni 2017, 09:28
Bron: Ministerie van AZ
Categorie: Algemeen
Tags: Mali

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry