Minister-president Rutte spreekt met Benelux en Visegrad landen in Warschau

15/06
2017
Premier Szydlo van Polen heeft haar collega’s van de Benelux en van de overige Visegrad landen uitgenodigd voor een werklunch op maandag 19 juni in Warschau. Voor de Benelux nemen naast minister-president Rutte, minister-president Michel van België en minister-president Bettel van Luxemburg deel aan het overleg. Voor de vier Visegrad landen zijn naast iniatiefneemster premier Szydlo van Polen, minister-president Orbán van Hongarije, minister-president Sobotka van Tsjechië en minister-president Fico van Slowakije aanwezig.

Op de agenda staat onder meer de verdere ontwikkeling van de interne markt als motor voor groei en banen, migratie, de discussie over de toekomst van de Europese samenwerking en de aanstaande Brexit.

De ontmoeting tussen de Benelux en Visegrad landen valt in de week van de Europese Raad die op 22 en 23 juni in Brussel plaats zal vinden. Minister-president Rutte voert in aanloop naar deze Europese Raad diverse Europese consultaties, waaronder met België, Luxemburg, Frankrijk, Denemarken, Zweden, Finland, Estland, Letland en Litouwen.

Datum: donderdag 15 juni 2017, 09:35
Bron: Ministerie van AZ
Categorie: Algemeen
Tags: Belgi, Brussel, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Hongarije, Letland, Luxemburg, Polen, Slowakije, Warschau, Zweden

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry