Koninklijke aandacht voor cyberspace bij Defensie

15/06
2017
Hoe ziet een digitale strijd er uit? Koningin Máxima heeft zich daar vandaag in verdiept bij het Defensie Cyber Commando. Ze was op de Beatrixkazerne in Den Haag om zich te laten bijpraten over de inspanningen van Defensie op het gebied van cyberspace.

Commandant Defensie Cyber Commando brigadegeneraal Hans Folmer informeert koningin Máxima over het werk van zijn eenheid.

Dat gebeurde tijdens verschillende demonstraties. Ook werd de koningin geïnformeerd over de projecten waar het DCC aan werkt en hoe Defensie cyberspecialisten werft en binnen de poorten wil houden.

Het belang van cyber neemt nog altijd toe en dat geldt ook voor de dreiging. De bijzondere aandacht van Defensie voor cyber resulteerde onder meer in de oprichting van het Defensie Cyber Commando (DCC) op 25 september 2014.

Cyber

Cyber is zowel defensief als offensief. Ook inlichtingen maken hier een belangrijk deel van uit. Offensieve cyberoperaties beïnvloeden computersystemen of netwerken van een tegenstander. Dat gebeurt door deze binnen te dringen en te verstoren en/of onbruikbaar te maken. Het gaat hierbij niet alleen om internetachtige netwerken, maar bijvoorbeeld ook om besturingssystemen van een fregat, tank of vliegtuig.

Meer weten over Cyber Security en het Defensie Cyber Commando: kijk onder 'zie ook' en klik op de link.

Datum: donderdag 15 juni 2017, 12:18
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry